Cursusaanbod
SidK - schilderen en andere technieken 2016 (c) HK (3) Banner.jpg
Wij maken kunst

Aquarel schilderen

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER AQUARELLEREN IN AMERSFOORT

Wil je aquarel leren schilderen en ben je op zoek naar een gezellig kunstencentrum in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele schilderdocenten.

Beginners kunnen kennismaken met aquarelleren door een gratis proefles of meedoen met de Open Deurenweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde schildercursisten. Bekijk hier ons aanbod aquarel schilderen. Op deze pagina vind je onze aquarelcursussen.

Vraag een gratis proefles aan

Ga naar het cursusaanbod Aquarel

LEREN AQUARELLEREN

Om te leren aquarelleren heb je maar weinig nodig. Een paar kleuren verf, een paar penselen, papier en water. De mogelijkheden die aquarelleren biedt zijn echter enorm. Aquarelleren werd vroeger veelal gebruikt voor het maken van studies, tegenwoordig worden de kunstwerken als volwaardige kunstwerken gezien en steeds meer gewaardeerd. Denk hierbij b.v. aan werk van de bekende schilders William Turner, Paul Klee en Wassily Kandinsky.

AQUARELLEREN VOOR BEGINNERS

Heb jij nog nooit een aquarel geschilderd? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld het filmpje over kunstenaar Marc Mulders, die prachtige aquarellen maakt of bekijk de filmpjes over aquareltechniek. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Waarom zou je willen aquarelleren?
● aquarelleren is uitdagend; door het gebruik van water is het resultaat altijd verrassend;
● het is een veelzijdige techniek;
● je hebt geen dure materialen nodig;
● het is ‘schoon’; de verf heeft geen nare geur en je kunt je kwasten makkelijk uitspoelen;
● je hebt geen ezel nodig; een tafel voldoet prima.

Je hebt voor aquarelleren uiteraard penselen en aquarelverf nodig en speciaal dik aquarelpapier. Je kunt hiervoor goed terecht bij Kunstkader, winkel voor kunstbenodigheden in Amersfoort.

Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.

AQUARELLEREN VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er geen speciale aquarellessen, maar wel tal van andere knutsel-, teken- en schilderlessen. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar, iets oudere kinderen en jongeren kunnen zich aanmelden voor teken- of schilderlessen. Er is veel keuze!

AQUARELLEREN VOOR GEVORDERDEN

Ben je al jaren bezig met aquarelleren, maar je bent nu op zoek naar les in Amersfoort? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze docenten zijn zelf ook beeldend kunstenaar en kunnen je nieuwe technieken aanleren. Bekijk de cursussen die wij aanbieden voor gevorderden schilders. Iedere gevorderden les wordt gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kan bijleren.

Heb je vragen over schilderles, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ sectie.

 

Direct naar:

Alles wat je moet weten over aquarelles bij ons
Veel gestelde vragen over aquarelleren

Gecertificeerde organisatie
     

Aquarel schilderen cursussen