Cursusaanbod
School voor Talent Popmuziek, 12 - 20 jaar

School voor Talent Popmuziek, 12 - 20 jaar

Heb je ambitie om jezelf verder te ontwikkelen in Popmuziek? Heb je de drive om je blik en vaardigheden te verruimen? Dan is de School voor Talent Pop iets voor jou. Een jaar lang krijg je een programma aangeboden waarin diverse aspecten van popmuziek aan de orde komen.

Het is mogelijk om je via School voor Talent Pop te oriënteren op een vooropleiding van waaruit je eventueel kunt doorgroeien naar het niveau van het hoger kunstvakonderwijs of naar een kunstopleiding op MBO-niveau.

Programma

Elke deelnemer aan School voor Talent Pop krijgt 10 minuten extra lestijd van zijn eigen docent. Daarnaast komt iedere deelnemer zestien les(zater)dagen naar het Eemhuis tussen 10.00 en 14.00 uur. Uiteraard staat het spelen van een instrument of het zingen centraal, al dan niet solo of in een band. Theoretische verdieping behoort ook tot het lesprogramma. Onderdelen van het programma zijn onder andere solfègelessen, bandcoaching, opname in een studio en leerlingen leren zich te presenteren tijdens een optreden.

Optredens

De School voor Talent Pop staat midden in het Amersfoortse culturele leven. Gedurende het jaar worden bandjes gevormd die diverse optredens verzorgen op uiteenlopende locaties in Amersfoort e.o. waaronder Café Miles. Het jaar wordt afgesloten met een eindpresentatie, waarbij ook de andere disciplines van de School voor Talent zich laten zien.

Hoe kan ik meedoen?

School voor Talent Pop is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Voorwaarde is dat je naast de School voor Talent Pop popmuzieklessen volgt binnen of buiten Scholen in de Kunst. Leerlingen van het voortgezet onderwijs met muziek in het examenpakket worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de auditie. Tijdens de auditie wordt gekeken naar je vaardigheden en in een gesprek wordt je motivatie voor deelname aan School voor Talent Pop beoordeeld.

Iedereen die zich aanmeldt, doet aan het einde van het seizoen (opnieuw) auditie om toegelaten te worden voor het volgende seizoen. Op de auditie wordt gevraagd twee contrasterende stukken te spelen, waarvan één uit het hoofd. Daarnaast vragen wij de leerlingen een filmpje van zichzelf te maken waarop ze een stuk spelen.

Commitment

Wij vragen van de leerlingen dat zij alle zestien les(zater)dagen aanwezig zijn. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan hier van afgeweken worden. Daarnaast kan het nodig zijn om extra repetities of lessen bij te wonen. Veel jongeren hebben naast hun muziek ook andere hobby’s en sporten. In het verleden blijkt dit soms lastig te combineren. Als je het programma van de School voor Talent Pop wilt volgen, moet dit je hoogste prioriteit hebben.

Kosten   

Leerlingen van Scholen in de Kunst | € 305,-
16 leszaterdagen 
10 minuten extra les eigen docent 

Leerlingen Bachschool Soest | € 100,- + kosten 10 minuten extra les eigen docent 
16 leszaterdagen 
10 minuten extra les eigen docent 

Overige leerlingen | € 180,- 
16 leszaterdagen 


JAARPROGRAMMA (data onder voorbehoud)

28 SEPTEMBER 2019
Auditiedag 

5 OKTOBER 2019   
inspiratiedag School voor Talent (alle disciplines) 

LES(ZATER)DAGEN 
12 oktober; 2, 16 & 30 november; 14 december; 11 & 25 januari; 8 & 15 februari; 7 & 21 maart; 4 & 18 april; 23 mei; 6 juni 

20 JUNI 2020
eindpresentatie School voor Talent (alle disciplines) 
Aanbod > School voor Talent Popmuziek, 12 - 20 jaar