School voor Talent Muziek, 7 - 20 jaar

School voor Talent Muziek, 7 - 20 jaar

Voor getalenteerde cursisten met ambitie en doorzettingsvermogen heeft Scholen in de Kunst de leerlijn talentontwikkeling schoolbreed opgezet, in de vorm van talentklassen.


De School voor Talent wil graag kunst voor iedereen toegankelijk en beschikbaar maken, op ieder niveau. Speciaal voor jonge mensen met talent heeft Scholen in de Kunst een aparte leerlijn opgezet in de vorm van talentklassen. Er zijn talentklassen voor muziek, dans en theater. Voor de talentklas beeldend zijn de voorbereidingen in volle gang.


Doelstelling van de talentklassen is om getalenteerde cursisten, die de ambitie en de inzet hebben om dat talent te ontwikkelen, een plek te geven. Dat creëert voor die cursisten nieuwe kansen en mogelijkheden.


Discipline en experiment
Bij de School voor Talent  Muziek ontwikkel je vakmanschap, discipline, toewijding en het vermogen om je talent te delen. Naast plezier, uitdaging en samenspel, zijn experiment en onderzoek elementen uit het leerplan van de School voor Talent. 

Er wordt gewerkt vanuit een piramidemodel: er is een brede instroommogelijkheid en je kunt uiteindelijk doorgroeien naar het niveau van een vooropleiding van het hoger kunstvakonderwijs of naar een kunstopleiding op mbo-niveau.


Wie kan deelnemen?

Leerlingen vanaf het 2e lesjaar tot maximaal 21 jaar kunnen zich aanmelden. Jij (of je ouders) overlegt met je docent of het iets voor je kan zijn. Je docent geeft je dan op voor de auditie. Deelnemers aan de School voor Talent doen elk jaar auditie.


Hoe ziet het programma eruit?

Leerlingen van de School voor Talent krijgen bij de reguliere lessen 10 minuten extra lestijd. Je doet mee aan de zaterdagklas die zestien keer plaatsvindt. Leerlingen kunnen in de zaterdagklas in onze leslokalen studeren en gecoacht worden, ofwel door een docent, ofwel door een vergevorderde leerling.


Het programma van de zaterdagklas omvat: koor met solfège en theorie, groepslessen, kamermuziek en bandlessen, improvisatielessen, presentatielessen, Alexandertechniek, werken voor concerten. Er is bovendien een outreach-programma waaraan de talentklassen deelnemen. Daarin wordt de stad als podium gebruikt voor concerten, voorstellingen, exposities en workshops. Hierbij wordt samenwerking gezocht met vakopleidingen en professionele groepen. Uitvoeringen vinden 'extern' plaats. Denk hierbij aan scholen, musea, theaters, bso's en ouderencentra.

In juni vinden de eindpresentaties van de verschillende talentklassen van Scholen in de Kunst plaats in een gezamenlijke uitvoering.


Kosten

De bijdrage voor de School voor Talent is € 305,- per deelnemer. Dit bedrag komt bovenop het reguliere lesgeld.


Informatie en opgave

voor verdere informatie en opgave kun je contact opnemen met Irma Vos,


JAARPROGRAMMA

Volgt binnenkort.Aanbod > School voor Talent Muziek, 7 - 20 jaar

Leuk dat je nieuwsgierig bent naar ons cursusaanbod! Op dit moment werken wij aan de inrichting van het cursusaanbod voor het seizoen 2019 – 2020. Inschrijving voor een cursus of muziekles is hierdoor tijdelijk niet mogelijk.

Vanaf 21 juni staat het nieuwe cursusaanbod online en kun je je online inschrijven voor de cursus van je keuze. Vanaf 22 juni vind je ook de nieuwe cursusbrochure op al onze locaties.

Doe je nu al een cursus? Dan krijg je van ons een e-mail vlak voor het nieuwe cursusaanbod online staat, met een uitleg over hoe je eenvoudig je huidige inschrijving kunt bevestigen via Mijn Scholen in de Kunst.
Daarmee verzeker je je snel van een plekje voor het nieuwe seizoen!

Open Huis in ICOON zaterdag 22 juni

Twijfel je en wil je wel eens een instrument proberen of vragen stellen aan een docent? Kom dan naar ons Open Huis in ICOON op 22 juni 2019. Tussen 11.00 – 15.00 uur ben je van harte welkom!
Meer informatie over het Open Huis vind je hier.

Heb je een andere vraag of opmerking, neem dan gerust contact op met onze cursistenadministratie via cursistenadministratie@scholenindekunst.nl of 033-467 34 73.