Red Shoes - SidK 2012 (c) Henry Krul (47).JPG

Productieklas Holland Opera, 8 - 12 jaar

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Wil jij ook op de planken staan met professionele acteurs en musici? Als je meedoet met de productieklas Holland Opera, dan kan dat! Ieder jaar maakt Holland Opera een kerstproductie voor de jeugd, die twee weken lang wordt gespeeld in de Veerensmederij op de Wagenwerkplaats in Amersfoort, de thuisbasis van Holland Opera. Vorig jaar werd de familievoorstelling Roodhapje uitgevoerd.


Meermeisje
Dit jaar wordt de voorstelling Meermeisje gespeeld. Het verhaal van een jonge zeemeermin die haar familie, haar waterwereld én haar stem opgeeft uit liefde voor een jongen van het land en de drang om te dansen. In deze Faust-achtige vertelling verkoopt het Meermeisje in plaats van haar ziel haar stem aan de Zeeheks, een meerkoppig jaloers gedrocht, in ruil voor een paar prachtig dansende benen.


Dit jaar zoeken we danstalenten 

Onderdeel van de voorstelling zijn de dansen, die jij samen met andere leerlingen van Scholen in de Kunst mag dansen. Onder begeleiding van docent Merlijn de Vries van Scholen in de Kunst werk je 14 weken lang naar deze voorstelling toe. De docent werken intensief samen met de regisseur en choreograaf van Holland Opera. Uiteindelijk speel je twee weken lang samen met acteurs, zangers en musici van Holland Opera in de voorstelling. Een ervaring om nooit te vergeten!


Voorwaarden & aandachtspunten

Om deel te nemen aan de productieklas moet je auditie doen. Deze auditie vindt plaats op vrijdag 22 september van 17.00-18.30 uur in het Eemhuis. Er is een aantal voorwaarden en aandachtspunten: 

• Je bent tussen de 8 en 12 jaar oud.

• Houd er rekening mee dat we meer van je vragen, dan in een reguliere cursus. Extra repetities in het theater van Holland Opera maken deel uit van de cursus, evenals deelname aan 5 of 6 speeldagen tijdens de kerstvakantie.

• Er zijn meestal 2 voorstellingen op 1 dag (begin en eind van de middag), ook op 1e en 2e kerstdag zijn er voorstellingen.

• Er zijn 2 casts; elke cast speelt 5 of 6 speeldagen, in de kerstvakantie.

• De lesdagen zijn op vrijdag bij Scholen in de Kunst in het Eemhuis. Afhankelijk van in welke cast je wordt ingedeeld zijn de lestijden: 16.30-17.30 uur of 17.30-18.30 uur.


Kosten & aanmelden

De cursusprijs is €175,-. Als je later instroomt, wordt de cursusprijs aangepast. Iedere speler krijgt 2 vrijkaarten voor de voorstelling. Je kunt je aanmelden voor de auditie via cursistenadministratie@scholenindekunst.nl.

Aanbod > Productieklas Holland Opera, 8 - 12 jaar

Docenten voor deze cursus

Gast docent

Jade Stenhuijs

Gast docent

Jade Stenhuijs