Hoorn

Hoorn

De hoorn behoort tot de koperen blaasinstrumenten. Het is een prachtig instrument met een warme toon. De hoorn is te vinden in verschillende orkesten zoals het symfonieorkest, het harmonieorkest en het fanfareorkest. Ook in kleinere ensembles komt de hoorn veel voor. 

Lessen
In principe kunnen kinderen vanaf ongeveer 7 jaar (na overleg met de docent) met hoornles beginnen. Belangrijk is daarbij dat de voortanden gewisseld zijn. De hoornlessen vinden de eerste jaren zo mogelijk in klein groepsverband plaats. Volwassen leerlingen hebben meestal individueel les.  

Blazersplusklas
Voor beginnende enthousiaste blazers (fluit, hoorn, fagot, klarinet of hobo), die graag met andere kinderen samen muziek willen maken, is er de Blazersplusklas. 

Oefenen
Uiteraard hoort dagelijks oefenen bij het leren bespelen van een instrument. Hoeveel oefening er dagelijks nodig is wordt aangegeven door de docent. Voor kinderen is het een goed hulpmiddel een vaste tijd per dag te reserveren. Positieve aandacht van de ouders werkt zeer stimulerend. 

Nog vragen? 
Je kunt altijd contact met ons opnemen om te overleggen of een vraag te stellen. 

Leskaart
We bieden voor instrumentale lessen ook een losse leskaart aan van 175 lesminuten. Die minuten zijn vrij inzetbaar, bijvoorbeeld voor langere lessen, of voor 7 lessen van 25 minuten. Dit bespreek je samen met je docent. De leskaart kost: 

€ 175,- voor 6 - 20 jaar

€ 195,- voor 21 - 99 jaar

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk de leskaart online te kopen. Wil je een leskaart, stuur dan een e-mail naar onze cursistenadministratie. Vermeld in de onderwerpregel 'leskaart plus het instrument waarvoor je de leskaart wilt gebruiken'.


Aanbod > Hoorn

Docenten voor deze cursus

Klaske de Haan

Klaske de Haan