Fagot

Fagot

De fagot behoort tot de houten blaasinstrumenten. Evenals de hobo heeft hij een dubbelriet. Voor de fagot is veel muziek geschreven. De fagot komt voor in diverse orkesten en ensembles zoals bijvoorbeeld het symfonieorkest en het harmonieorkest. Ook in kleiner samenspelverband (kamermuziek) wordt de fagot veel gebruikt. 

Lessen
Omdat er tegenwoordig fagotten beschikbaar zijn waarbij de vingerafstand is verkleind (speciale kinderfagotten), is het mogelijk al met 7 jaar met fagotles te beginnen.  

Blazersplusklas
Voor beginnende enthousiaste blazers (fluit, hoorn, fagot, klarinet of hobo), die graag met andere kinderen samen muziek willen maken, is er de Blazersplusklas. 

Oefenen
Uiteraard hoort dagelijks oefenen bij het leren bespelen van een instrument. Hoeveel oefening er dagelijks nodig is wordt aangegeven door de docent. Voor kinderen is het een goed hulpmiddel een vaste tijd per dag te reserveren. Positieve aandacht van de ouders werkt zeer stimulerend. 

Nog vragen?
Je kunt altijd contact opnemen met ons om te overleggen of een vraag te stellen. 

Leskaart
We bieden voor instrumentale lessen ook een losse leskaart aan van 175 lesminuten. Die minuten zijn vrij inzetbaar, bijvoorbeeld voor langere lessen, of voor 7 lessen van 25 minuten. Dit bespreek je samen met je docent. De leskaart kost: 

€ 175,- voor 6 - 20 jaar

€ 195,- voor 21 - 99 jaar

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk de leskaart online te kopen. Wil je een leskaart, stuur dan een e-mail naar onze cursistenadministratie. Vermeld in de onderwerpregel 'leskaart plus het instrument waarvoor je de leskaart wilt gebruiken'.


Aanbod > Fagot

Docenten voor deze cursus

Mieke van Dael

Annet Karsten

Mieke van Dael

Annet Karsten