Basgitaar

Basgitaar

De basgitaar lijkt een onopvallend instrument maar vormt met zijn vier snaren het fundament van een muziekstuk waarmee je een liedje tot leven kunt brengen. Met je bas kun je ronken, zoomen en kletteren passend in de sfeer van een liedje, met ritme harmonie en melodie, de drie belangrijkste onmisbare functies in de basis van het samenspel in de ritmesectie. 

Lessen
Een beginner (dat kan vanaf 7 jaar) start met de basistechniek aan de hand van oefeningen die je samen met je docent doorneemt maar al heel snel kun je liedjes meespelen. De oefeningen worden gecombineerd met echte liedjes want met je basgitaar leer je meteen het onderdeel samenspelen in jouw tempo. Dat kunnen ook liedjes zijn die jij leuk vindt, aansluitend op jouw niveau. We werken ook uit een boek met meespeel tracks. 

Speel je al langer basgitaar dan kun je natuurlijk ook lessen volgen gericht op jouw wens en niveau. Wat wil je leren? Wat kun je met je al vergaarde kennis? Wil je leren improviseren vanaf de basis tot en met fills en solo's in een bepaalde stijl. Jazz, rock, funk en noem maar op. Wil je stukken leren spelen van jouw favoriete muziekhelden? Speel je al in een band en wil je je muzikale niveau en basgitaarspel opkrikken? Dat is allemaal mogelijk in de lessen op maat. Je kunt je zelfs voorbereiden naar professioneel niveau.

De lessen bieden de mogelijkheid om jouw baspartij op te nemen net als in de studio. Stel jezelf de vraag: waarom wil ik les en welke uitdagingen wil ik aangaan? De kwaliteit van de basgitaarlessen met persoonlijke begeleiding staan in ieder geval garant voor jouw muzikale ontwikkeling. Met belangrijkste doel voldoening en plezier in het spelen op dat prachtige instrument.

Oefenen
Uiteraard hoort dagelijks oefenen bij het leren bespelen van een instrument. Hoelang je per dag moet studeren wordt aangegeven door de docent. Voor kinderen is het een goed hulpmiddel een vaste tijd per dag te reserveren. Positieve aandacht van de ouders of omgeving werkt zeer stimulerend. 

Nog vragen?
Je kunt altijd contact opnemen met ons om te overleggen of een vraag te stellen. 

Leskaart
We bieden voor instrumentale lessen ook een losse leskaart aan van 175 lesminuten. Die minuten zijn vrij inzetbaar, bijvoorbeeld voor langere lessen, of voor 7 lessen van 25 minuten. Dit bespreek je samen met je docent. De leskaart kost: 

€ 175,- voor 6 - 20 jaar

€ 195,- voor 21 - 99 jaar

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk de leskaart online te kopen. Wil je een leskaart, stuur dan een e-mail naar onze cursistenadministratie. Vermeld in de onderwerpregel 'leskaart plus het instrument waarvoor je de leskaart wilt gebruiken'.


Aanbod > Basgitaar

Docenten voor deze cursus

René Dissel

René Dissel