Cursusaanbod
SK-8941-Cr-E.jpg
Wij zijn echte blazers

Hobo spelen

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER hobo SPELEN IN AMERSFOORT

Wil je leren om de hobo te spelen? Onze ervaren docenten geven de meest gezellige en leerzame hobolessen. Deze lessen volg je op één van onze locaties in Amersfoort, Soest en Leusden. Bekijk de exacte locaties op onze kaart.

Onze hobolessen zijn voor alle leeftijdsgroepen. Ook maken wij binnen ons cursusaanbod onderscheid in verschillende niveaus. Dit maakt onze lessen leuk voor jong, oud, de beginners en de gevorderden. Wil je uitzoeken of de hobo het instrument voor jou is? Maak tijdens een proefles kennis met de hobo!

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD hoboLES

HOboLES VOOR BEGINNERS

De hobo is een houten blaasinstrument dat bestaat uit een lange buis. In deze buis zitten gaten en kleppen. Hiermee produceer je de verschillende klanken. Uit de hobo komt een krachtig en indringend geluid. De uitdaging van dit blaasinstrument zit hem in de controle van de ademhaling.

Naast krachtig en indringend, is het geluid van de hobo ook heel helder. Daarom is het de hobo in een orkest vaak heel goed te horen. Het geluid van de hobo komt tot stand door de twee trillende rietplaatjes in het instrument. Deze rietplaatjes trillen als er lucht door de hobo geblazen wordt. 

Benieuwd of de hobo een instrument voor jou is? Doe op deze pagina inspiratie op. Hieronder vind je video's die laten zien hoe onze lessen eruit zien. Ook vind je hier video's die de mogelijkheden laten zien van de hobo in een orkest.

hoboLES VOOR KINDEREN 

De hobo is een leuk instrument voor kinderen. Voor de meeste kinderen is het een leuke uitdaging om in een van onze jeugdorkesten te spelen. Dit is leuk en leerzaam voor je kind.  Hieronder vind je een video van onze docent Gerard van Andel samen met een leerling.

Wel is de hobo één van de moeilijkere blaasinstrumenten. Daarom helpen onze ervaren docenten je kinderen graag bij het leren spelen. Het is ook belangrijk dat er voldoende buiten de lessen om geoefend wordt. Als kinderen vaker oefenen hebben ze het sneller onder de knie. 

hoboLES VOOR GEVORDERDEN

Heb je al ervaring met het spelen van de hobo? Dan is ons cursusaanbod ook voor jou interessant. Onze docenten verzorgen ook hobolessen voor gevorderden. Onze hoboïsten hebben al tientallen jaren ervaring. Er valt daarom voor iedereen genoeg bij te leren.

Wil je graag in contact met ons komen? Via de contactpagina kan je onze contactgegevens vinden. Heb je een specifieke vraag over onze hobolessen? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

DIRECT NAAR:

Alles wat je moet weten over hoboles bij ons
Veel gestelde vragen over hoboles
Waar kan ik hobo leren spelen?  

Gecertificeerde organisatie
      

Hobo spelen cursussen