Cursusaanbod
School voor Talent Popmuziek, 12 - 20 jaar

School voor Talent Popmuziek, 12 - 20 jaar

Ben jij een popmuzikant tussen de 12 en 21 jaar met talent, ambitie, interesse en de drive om je verder te ontwikkelen? Dan is de School voor Talent Pop iets voor jou. Een jaar lang krijg je een programma aangeboden waarin diverse aspecten van popmuziek aan bod komen.

Het is mogelijk om je via School voor Talent Pop te oriënteren op een vooropleiding van waaruit je eventueel kunt doorgroeien naar het niveau van het hoger kunstvakonderwijs of naar een kunstopleiding op MBO-niveau.

Programma

Elke deelnemer aan School voor Talent Pop krijgt 10 minuten extra lestijd van zijn eigen docent. Daarnaast ga je een jaar lang aan de slag met de talentenklas om je skills op het gebied van o.a. samenspel, songwriting, muziektheorie en stijlkennis uit te breiden en aan te scherpen. Je wordt begeleid door enthousiaste docenten en bandcoaches van Scholen in de Kunst. Je maakt muziekopnames en sluit het jaar af met een spetterende podiumpresentatie.

Optredens

De School voor Talent Pop staat midden in het Amersfoortse culturele leven. Gedurende het jaar worden bandjes gevormd die diverse optredens verzorgen op uiteenlopende locaties in Amersfoort e.o. waaronder Café Miles. Het jaar wordt afgesloten met een eindpresentatie, waarbij ook de andere disciplines van de School voor Talent zich laten zien.

Hoe kan ik meedoen?

School voor Talent Pop is voor jongeren van 12 tot 20 jaar. Voorwaarde is dat je naast de School voor Talent Pop popmuzieklessen volgt binnen of buiten Scholen in de Kunst. Leerlingen van het voortgezet onderwijs met muziek in het examenpakket worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de auditie. Tijdens de auditie wordt gekeken naar je vaardigheden en in een gesprek wordt je motivatie voor deelname aan School voor Talent Pop beoordeeld.

Iedereen die zich aanmeldt, doet aan het einde van het seizoen (opnieuw) auditie om toegelaten te worden voor het volgende seizoen. Op de auditie wordt gevraagd twee contrasterende stukken te spelen, waarvan één uit het hoofd. Daarnaast vragen wij de leerlingen een filmpje van zichzelf te maken waarop ze een stuk spelen.

Commitment

Wij vragen van de leerlingen dat zij alle lesdagen aanwezig zijn. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan hier van afgeweken worden. Daarnaast kan het nodig zijn om extra repetities of lessen bij te wonen. Veel jongeren hebben naast hun muziek ook andere hobby’s en sporten. In het verleden blijkt dit soms lastig te combineren. Als je het programma van de School voor Talent Pop wilt volgen, moet dit je hoogste prioriteit hebben.

Kosten   

Leerlingen van Scholen in de Kunst | € 315,-
extra bandlessen
10 minuten extra les eigen docent 

Leerlingen Bachschool Soest | € 100,- + kosten 10 minuten extra les eigen docent 
extra bandlessen

Overige leerlingen | € 180,-  + kosten 10 minuten extra les eigen docent
extra bandlessen

Aanbod > School voor Talent Popmuziek, 12 - 20 jaar