Cursusaanbod
 Bewegingen en ontspannen, alle niveaus

Bewegingen en ontspannen, alle niveaus

Actief bewegen én ontspannen wisselen elkaar af in deze cursus. Bijzonder geschikt voor wie graag wil bewegen, maar niet de energie heeft om zeer actief te sporten.

Je bent 50+, wil graag bewegen, maar misschien laat je lichaam je op sommige plaatsen in de steek waardoor je niet in staat bent intensief te sporten. De cursus bewegingen en ontspannen is geschikt voor iedereen die zich hierin herkent. Tijdens de lessen versterk je je spieren en maak je je gewrichten soepel. Ook werk je aan een goede houding en manier van bewegen, verbeter je je evenwicht en werk je aan je algehele conditie. Daarnaast is er veel aandacht voor bewuste ontspanning en een goede ademhaling.

Iedereen die zich door het bovenstaande voelt aangesproken, is welkom. De lessen zijn niet wedstrijd- of prestatiegericht. Iedereen moet een eigen tempo kunnen aanhouden. Veel oefeningen vinden plaats op muziek. Dat werkt stimulerend, maar ook ontspannend. We oefenen staand, lopend en op matjes.

De docent is oefentherapeut-mensendieck en maakt tijdens de lessen ook gebruik van haar kennis van dans, yoga en pilates. Zij vindt gezelligheid en een grapje in de les net zo belangrijk als verantwoord bewegen! Wil je meedoen? Neem dan contact op met de docent Marja Slinkert, via marja.slinkert@gmail.com of via www.bewustbewegenontspannen.nl. Je kunt je voor deze cursus niet online inschrijven.

De lessen zijn op dinsdag van 9.00 - 10.00 uur of van  10.15 - 11.15 uur en worden gegeven op de vierde verdieping van het Eemhuis. De lessen kosten € 6,50,- per keer. 


Aanbod > Bewegingen en ontspannen, alle niveaus