Wilskracht foto breed

Wij nodigen de verenigingen uit

Geplande data voor de vergaderingen van de Amersfoortse muziekverenigingen, koren en toneelverenigingen.

Muziekverenigingen en orkesten: dinsdag 15 maart 2022

Koren en musicalverenigingen: woensdag 23 maart 2022

Deze vergaderingen zijn toegankelijk voor bestuursleden van bovengenoemde verenigingen.
Krijgt jouw vereniging hiervoor nog geen uitnodiging? Mail naar Ellen van Genuchten om in de mailgroep opgenomen te worden of om in het bezit te komen van de laatste notulen.

 

Algemene Onderwerpen uit de vergaderingen:

Verzekeringen tijdens repetities en optredens.
Schade veroorzaakt door een verenigingslid tijdens repetities dient gemeld te worden bij de aansprakelijkheidsverzekering van het lid. 
Bij schade veroorzaakt door een verenigingslid tijdens een optreden kan een beroep worden gedaan op de vrijwilligerspolis van de vereniging. Hoe zit het precies met deze vrijwilligersverzekering? Bekijk acht slimme vragen en beoordeel zelf of jouw vereniging deze verzekering noodzakelijk vindt.
Hierbij de link voor een vrijwilligersverzekering.
Op deze website is ook een item over bestuurlijke aansprakelijkheid te lezen.

Auteursrecht
Het auteursrecht is ingesteld om ervoor te zorgen dat makers van creatieve producten, zoals componisten, schrijvers en beeldend kunstenaars, inkomsten kunnen vergaren met hun werk.
Meer informatie via de website van BALK, de landelijke Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek.

De auteurswet beschermt niet alleen de rechten van de makers (de componisten en tekstdichters) maar ook van de makers van bladmuziek, de muziekuitgevers. Het gebruiken van gekopieerde bladmuziek, of het gebruiken van tablets tijdens optredens is in de regel niet toegestaan. Lees hier meer over bijvoorbeeld de regeling additioneel kopiëren bladmuziek.