tafelmuziek-800x600.jpg

Tafelmuziek

Zingen én tegelijkertijd de rekentafels leren? Voor leerlingen vanaf groep 4 ontwikkelde Holland Opera de lesmethode Tafelmuziek.

Een vakoverstijgende methode waarbij leerlingen de rekentafels leren door ze te zingen. Hierdoor worden verschillende delen van de hersenen tegelijkertijd gestimuleerd. Muziek kent zijn eigen hersenspoor, taal weer een ander en ritme verbindt beide sporen. Tafelmuziek stimuleert de rekenvaardigheden van leerlingen.

Zelf aan de slag met Tafelmuziek
In drie workshops word je als leerkracht meegenomen op een muzikale reis. Je ervaart hoe het is om rekentafels te zingen en maakt tegelijkertijd kennis met verschillende muziekstijlen en maatsoorten. Je wordt ingewijd in de digitale lesmethode Tafelmuziek, die volop in ontwikkeling is. Met deze methode kun je vanaf seizoen 2019-2020 als school zèlf actief aan de slag.

De docenten
Joke Veenstra werkt als educatiemedewerker bij Holland Opera en is projectleider van Tafelmuziek. Zij werkte voorheen als muziektherapeut. Later behaalde zij haar Master Kunsteducatie en kwam terecht als educator in de culturele sector.

Sopraan Linda Vink staat zelf voor de klas en begeleidt o.a. de eindmusical van groep 8. Daarnaast rondt zij haar Master Klassieke Zang af aan de HKU en geeft zij diverse zangworkshops op scholen 

Voor wie?
Leerkrachten groep 4 en 5.

Wanneer?
3 workshops: maandag 1, 8 en 15 april 2019
16.00-17.00 uur