Cursusaanbod
IMG 3317

Rondje van de Stad

Op zaterdag 11 en zondag 12 september trappen de culturele instellingen gezamenlijk het cultureel seizoen af. Na het Groot Amateurkunstfestival op zaterdag, wordt een dag later het stokje overgedragen aan Rondje van de Stad. Een dag in het teken van talent van Amersfoortse bodem! 

Boekje
Vanaf zondag 12 september is er een boekje met drie verschillende (thema)wandelingen/routes verkrijgbaar. Langs de route kun je door middel van het scannen van QR-codes een digitaal bezoek brengen aan culturele instellingen en optredens bijwonen (QR-videos). Dit kan op ieder moment, wanneer het jou uitkomt. Zo kunnen cultuurliefhebbers, wandelaars, bezoekers van de stad - jong en oud - een jaar lang de routes lopen en geprikkeld worden door kunst en cultuur en geïnformeerd worden over de culturele instellingen die onze stad rijk is.

Live
Op zondag 12 september kun je diverse optredens live bijwonen. Langs de eerder genoemde routes kun je alleen vandaag genieten van talent van Amersfoortse bodem. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Open Monumentendag en de culturele instellingen. Vanwege corona vinden de optredens dit jaar niet in de monumenten, maar in de buitenlucht plaats. Langs de routes en op monumentale plekken worden monumentbezoekers verrast door Amersfoortse artiesten. Of juist andersom: cultuurliefhebbers worden verrast met een prachtige locatie.

Verkrijgbaar
Het boekje van Rondje van de Stad is o.a. verkrijgbaar bij VVV Amersfoort, Breestraat 1, tegenover de Onze Lieve Vrouwetoren.

​Bekijk de video van 2020