Cursusaanbod
Tjebbe Beekman 2

Masterclass Schilderen

Ook voor deze tiende editie van het masterclassweekend is het gelukt weer een masterclass schilderen in het programma op te nemen. Dit keer onder leiding van master Tjebbe Beekman, die veel grote doeken maakt met stedelijke landschappen en interieurs. 


Over Tjebbe Beekman

'Er zijn schilders voor wie hun beroep niet genoeg is. Ze benadrukken dat er een verschil is tussen kunst en schilderkunst en plaatsen zichzelf aan de kant van kunst. Tjebbe Beekman (1972, Leiden) is zo'n schilder voor wie het belangrijk is om kunstenaar te zijn, ook al heeft hij nooit met andere materialen dan verf en canvas gewerkt en is hij niet van plan van dit medium af te wijken.
Dus wat zit er achter deze scepsis met betrekking tot het eigen beroep? Wat is het onderliggende probleem waardoor de schilder afstand neemt van het schilderen? Liefhebbers van schilderen vinden het hele onderwerp misschien twijfelachtig, maar dit zijn vragen die het werk van Beekman opzettelijk oproept.' (bron: website Tjebbe Beekman)

Bekijk de website van Tjebbe Beekman, of de film die voor de website Hollandse Meesters over hem is gemaakt.


Over de Masterclass

De dag start met een korte inleiding van Tjebbe Beekman over zijn werk. Dan volgt de opdracht met onderwerp, techniek en materiaal dat Beekman kenmerkt en facetten herbergt waar hij voor staat.
Je neemt een eigen schilderij mee waar je min of meer tevreden over bent, het liefst van acryl. Dit schilderij ga je gedurende de masterclass transformeren. Een belangrijk onderdeel van Beekmans werk is het gericht 'verpesten' van zijn werk, om zo juist een stap verder te komen. Het is iets waar veel schilders tegenop zien, maar wat heel bevrijdend kan werken.

Wat neem je mee?

- Eigen schilderij (het liefst van acryl)
- Breekmesje
- Rol Tesa tape van 1 of 2 cm breed
- Verfmaterialen
- Tekenmaterialen
- Troep (zand, as, koffiedik e.d.)

Doelgroep: 18+