Cursusaanbod
Banner Piano (1)

Masterclass piano

Het getalenteerde jonge pianoduo Scholtes en Janssens komt naar Scholen in de Kunst om een select aantal pianoleerlingen een masterclass te geven. Je kunt komen kijken en luisteren naar deze ongetwijfeld boeiende masterclass. Koop dan een kaartje, zodat je verzekerd bent van een plaats.


Over het pianoduo Scholtes en Janssens

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest vooraanstaande pianoduo’s van hun generatie. Het duo trad inmiddels op in 30 landen over de hele wereld. Hun concerten worden in binnen- en buitenland uitgezonden op televisie en radio. Het duo was te beluisteren op diverse festivals en trad op met vele orkesten. In het seizoen 2019-2020 concerteert het duo met o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Wiener Kammersymphonie en het Groot Omroepkoor.

Als pianoduo studeerden zij bij het vermaarde pianoduo Gil Garburg en Sivan Silver aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover. Beide studeerden cum laude af voor hun conservatoriumopleiding: Lestari studeerde solistisch bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, Gwylim bij Bart van de Roer aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Het jonge pianoduo is tevens initiatiefnemer en artistiek leider van het Pianoduo Festival Amsterdam, een van de weinige pianoduofestivals ter wereld, dat sinds 2013 jaarlijks wordt gehouden.

Bekijk de website van Scholtens en Janssens voor nog meer achtergronden en voor hun muziek.


Over de Masterclass

Jonge talentvolle pianocursisten nemen deel aan deze masterclass. Zij zijn geselecteerd door hun docenten. Iedereen is van harte welkom om als publiek te komen kijken. Koop vooraf online of op de dag zelf aan de balie je ticket.

Doelgroep: alle leeftijden