Cursusaanbod
Maria Fiselier

Masterclass Zang

Maria Fiselier geeft een masterclass zang aan getalenteerde zangleerlingen. Les krijgen van een master in het vak is een bijzondere ervaring, voor de deelnemers, maar ook voor toehoorders. Ook dan leer je namelijk veel over techniek. Daarom kun je altijd aanwezig zijn bij onze muziekmasterclasses.

Wie is Maria Fiselier?

Maria Fiselier (mezzosopraan) is de derde generatie in de Fiselierfamilie in de operawereld en de eerste met een internationale carrière. Ze studeerde in 2013 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag met een onderscheiding voor 'Artistry and integrity in performing'. Ook maakte ze deel uit van de National Opera Studio in Londen in het seizoen 2012/13. Maria volgde masterclasses bij gerenommeerde zangpedagogen als Joyce DiDonato, Brindley Sherrat en Christa Ludwig.

In 2017 deed ze mee aan het programma Tijl B op volle toeren. Hierin was zij samen met André Hazes jr. te gast. Fiselier maakte haar eigen versie van de hit Leef, onder de naam Vivi. In 2018 was zij te zien in het programma Beste Zangers als operazangeres.

Maria werkte mee aan vele operaproducties, onder meer bij de Nationale Opera. Momenteel is ze als solist verbonden aan de Komische Oper Berlin, waar ze onder andere te zien was als Magdalene in Wagner's Die Meistersinger von Nürnberg. Maria won diverse prijzen waaronder de publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, en maar liefst 6 prijzen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch.

Maria is een klassiek geschoolde zangeres en werkt voornamelijk in het klassieke muziek -en opera- veld. Daarnaast houdt ze zich ook bezig met andere kunstvormen en muziekstijlen. Ze zoekt actief naar manieren om meer creativiteit de wereld te brengen. Ze heeft zich tot doel gesteld om met haar muziek mensen te bereiken en met elkaar te verbinden. De liefde voor muziek en de gevoelens die muziek kan creëren zijn namelijk universeel en delen we allemaal.

Meer weten over Maria Fiselier? Neem dan een kijkje op haar website!

over de Masterclass

Het thema van de masterclass is cross-over. We starten met een interview met Maria Fiselier waarbij ruimte is voor vragen uit het publiek. Vervolgens krijgen een aantal getalenteerde zangleerlingen individueel de tijd om aan de slag te gaan met Maria. Zij hebben vooraf een lied/song/aria voorbereid en worden op piano begeleid.

Doelgroep: alle leeftijden

Wil je aanwezig zijn bij deze masterclass?

Je kunt bij deze inspirerende en leerzame masterclass aanwezig zijn als publiek.Koop dan vooraf online je kaartje,  om zeker te zijn van een plek. Wil je meedoen aan de masterclass? Daarvoor is uiteraard maar beperkt plek. Meld je hiervoor aan bij je zangdocent.  Ben je zangleerling bij een andere muziekschool? Neem dan contact op met Nienke Smit.