Cursusaanbod
Frank Van Zwicht Titanium Stekers

Masterclass Sieraden maken

Opnieuw komt een bijzondere sieraadontwerper naar het Eemhuis voor een masterclass sieraden maken. Dit keer is het Frank van Zwicht die zelf veelvuldig met titanium werkt. Wil je hier ook ervaring mee opdoen, geef je dan snel op.

Over Frank van Zwicht

Sieraadontwerper Frank van Zwicht is opgeleid in goud- en zilversmeden en graveren aan de Vakschool in Schoonhoven. Vanaf 1974 was hij chef d’atelier bij Jan Noyons in Utrecht, waar we veel werk de R.K. kerk werd gemaakt. Denk aan kelken, bisschopsstaven, altaren en een collectie sieraden in edelmetaal met dure edelstenen. Vanaf 1985 ontwerpt Frank zijn eigen collectie sieraden, veelal van metaal zoals rvs, titanium, goud, zilver en aluminium. 
Zijn werk is te zien bij galeries en in zijn eigen expositieruimte in Diepenheim waar van Zwicht ook onregelmatig sieraadmanifestaties organiseert. Zijn werk is aangekocht door het Kunstmuseum Den Haag, voorheen het Haags Gemeente Museum en het CODA museum in Apeldoorn.

Bekijk de website van Frank van Zwicht voor extra achtergrondinformatie en beelden van zijn werk.


Over de Masterclass

De foto bovenaan deze pagina toont titanium stekers die we in de masterclass gebruiken als vertrekpunt voor je eigen werk. Het kan ook een hanger worden of het topstuk voor een ring. Je werkt met titanium folie van 0,2 mm dik dat met een gewone schaar geknipt kan worden. Aan de hand van een voorstel van Frank of je eigen idee ga je het titanium vervormen, slijpen en schuren om er een mooie lichtbreking op te krijgen. Als vorm en glans naar jouw idee goed zijn, kun je de folie gaan anodiseren. Door de lichtbreking in het oxidelaagje dat is ontstaan door het anodiseren, ontstaat kleur. Zo kun je alle kleuren van de regenboog maken. Dit anodiseren gaat in een bad waar gelijkstroom doorheen loopt of met een elektrische penseel. Je zult versteld staan van de resultaten!

Het materiaal neemt  Frank van Zwicht mee en kan voor € 0,50 per gram bij hem worden gekocht . Je zult ongeveer tussen de € 5,- en € 10,-  kwijt zijn aan materiaal.

Doelgroep: 18+