Cursusaanbod
Stro2019 0622 IMGK9688

Masterclass Zingen op je instrument

De masterclass 'Zingen op je instrument' van Suzanne Konings kon vanwege ziekte helaas niet doorgaan tijdens het MasterclassWeekend in maart. Samen met Suzanne is gezocht naar een nieuwe datum en dat is zaterdag 25 juni geworden. Mocht je al een kaartje hebben gekocht voor 19 maart j.l. dan is dat uiteraard gewoon geldig op 25 juni. Had je toen geen kaartje, maar wil je wel meedoen, dan ben je ook van harte welkom. De kaartverkoop is opnieuw geopend.

In deze masterclass staat het loskomen van de noten centraal. Uiteraard zijn de noten belangrijk, maar bijna nog belangrijker is het de muziek echt te ervaren en je bewust te worden van melodielijnen. Hierbij speelt ademhaling en frasering een belangrijke rol. Via zingen wordt je richting je instrument gestuurd. Een Masterclass over fraseren en muziek maken!

Tijdens muziekles merk je vaak hoe moeilijk het is om van de notenbalken op je lessenaar een mooi lopend en logisch muziekstuk te maken, met betekenis en gevoel. Door zangoefeningen kun je je instrumentale vaardigheden verbeteren, dat is de kern van de Kodály-methode. Tijdens deze masterclass maak je kennis met deze methode en ervaar je hoe zingen je spel kan verbeteren. De masterclass wordt gegeven door Suzanne Konings.

OVER SUZANNE KONINGS

Suzanne Konings heeft een master in Theorie der muziek en is gespecialiseerd in muziekonderwijs volgens het Kodály-concept. Ze is momenteel in samenwerking met de Kathedrale Koorschool Utrecht bezig met het ontwikkelen van een muziekcurriculum voor de basisschool , gebaseerd op de Kodály-werkwijze. Ze geeft regelmatig cursussen aan musici, muziekdocenten en (vak)leerkrachten.

De Kodály-werkwijze, ook wel Kodály-concept of Kodály-methode genoemd, is ontwikkeld in Hongarije in het midden van de 20e eeuw. De visie van componist, docent en etnomusicoloog Zoltán Kodály inspireerde zijn leerlingen en medewerkers tot het uitwerken van een leerplan, vanaf jonge leeftijd en voor een lange termijn. Muziek maken met kwaliteit en plezier zijn daarin de uitgangspunten. In muzieklessen volgens Kodály staat het leren van muziek door te zingen centraal.

Deze masterclass is voor houtblazers met minimaal 2 jaar ervaring: (blok-)fluit, klarinet, hobo en fagot.