Cursusaanbod
Kodaly foto.jpg

Cursus Muzikantschap voor docenten

Muzikantschap en Methodiek (startcursus)
Muzikantschap en Intervisie (gevorderden)

Op Kodály geïnspireerde moderne muzikale vorming

Vanaf januari 2022 worden de cursussen ‘muzikantschap en methodiek’ en ‘muzikantschap en intervisie’ voor docenten aangeboden door Scholen in de Kunst te Amersfoort in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Deze praktische en theoretische cursus over muzikale vorming met het instrument (incl. vocaal onderwijs) is geïnspireerd op de uitgangspunten van Kodály: leren spelen, zingen, lezen, schrijven en begrijpen van muziek voor alle kinderen.

Cursisten leren over de mogelijkheden van de praktische toepassing van diverse methoden in het instrumentale, vocale en groepsonderwijs. Intervisie met collega’s en reflectie op en verdieping van de eigen lespraktijk zijn onderdeel van de gevorderde cursus.

Deze cursus is bedoeld voor muziekschooldocenten, muziekdocenten met een privé-lespraktijk en leerkrachten uit het reguliere onderwijs.

De cursus vindt plaats op 6 dinsdagen in het Eemhuis in Amersfoort.

Les data:  18 januari, 15 februari, 1 maart, 12 april, 24 mei, 21 juni 2022
Lestijd:  10.00 – 12.30 uur
Docenten: Suzanne Konings, Daniël Salbert
Locatie:  Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort
Kosten:  € 300,00 incl. btw


Aanmelden vóór 1 november 2021 via hr@scholenindekunst.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Klaske de Haan via klaskedehaan@scholenindekunst.nl

Download hier de flyer