Cursusaanbod
Septemberme SYTYCWAS Credits Peter Putters 1200X800

So You Think You Can ...

Ragazze Quartet en Stichting in de Knop presenteren in samenwerking met SeptemberMe en Scholen in de Kunst het concert So You Can Think You Can Write a Strijkkwartet?!

Jonge Amersfoortse componisten van 12-18 jaar zijn het afgelopen jaar door Anne-Maartje Lemereis en Remy Alexander begeleid in het schrijven van een compositie voor strijkkwartet. Deze composities worden in de St. Aegtenkapel uitgevoerd door jonge strijkkwartetten met muzikanten van o.a. het Amersfoorts Jeugd Orkest.

Ragazze
Ragazze Quartet speelt werken uit het 50 For The Future-project van Kronos Quartet, waaronder een compositie van SeptemberMe Composer in Focus Garth Knox. Het wereldbefaamde Kronos Quartet, één van Ragazzes grootste inspiratiebronnen op het gebied van het strijkkwartet en dit specifieke project, zal digitaal ook acte de présence geven.

SeptemberMe
September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Tijdens deze jubileumeditie stelt artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden. Kijk op: www.septemberme.nl voor meer informatie, het programma en tickets.

Ook op muziekles? Doe een proefles 

Deelnemers, foto: Peter Putters