Cursusaanbod
Header Rondje Van De Stad

Rondje van de Stad

Op zaterdag 11 en zondag 12 september trappen de culturele instellingen gezamenlijk het culturele seizoen af. Naast het Open Monumentenweekend is er op zondag het Rondje van de Stad. Een dag in het teken van talent van Amersfoortse bodem! Boekje Vanaf zondag 12 september is er een boekje met drie verschillende (thema)wandelingen/routes.

Langs de route kun je door middel van het scannen van QR-codes een digitaal bezoek brengen aan culturele instellingen en optredens bijwonen (QR-video's). Dit kan op elk moment, wanneer het jou uitkomt. Zo kunnen cultuurliefhebbers, wandelaars, bezoekers van de stad - jong en oud - een jaar lang de routes lopen en geprikkeld worden door kunst en cultuur en geïnformeerd worden over de culturele instellingen die onze stad rijk is. Ook Scholen in de Kunst doet natuurlijk mee! Dit jaar niet met live optredens, maar wel met twee leuke filmpjes, die je via de QR-code kunt bekijken.

Live
Op zondag 12 september kun je diverse optredens live bijwonen. Langs de eerder genoemde routes kun je genieten van talent van Amersfoortse bodem. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Open Monumentendag en de culturele instellingen. Vanwege corona vinden de optredens dit jaar grotendeels in de buitenlucht plaats. Langs de routes en op monumentale plekken worden monumentenbezoekers verrast door Amersfoortse artiesten. Van juist andersom: cultuurliefhebbers worden verrast met een prachtige locatie.

 

Eemhuis
Op zondag 12 september tussen 13.00 en 15.00 uur is Sadik Kwaish Alfraji aanwezig in het KAdECafé voor een inloopworkshop. De in Amersfoort wonende Sadik tekent in een expressieve stijl zijn herinneringen en associaties aan Irak en reflecteert hiermee ook op zijn eigen migratie. De kunstenaar nodigt je uit om jouw dromen en verhalen op te schrijven, te tekenen en te delen met anderen. Je laat een droom achter en neemt er een mee naar huis. Kom vooral langs!