Cursusaanbod
De Passie @Peter Putters Www.Denozem.Com 3827

UIT bij de buren: De Passie

Voor muziekliefhebbers is het geen Pasen zonder de Matthäus-Passion óf Jesus Christ Superstar. Na vijf succesvolle theateredities en afgelopen seizoen een online editie staat De Passie op 14 en 15 april weer op de planken in Flint.

‘De Passie’ combineert de indrukwekkende muziek uit de meesterwerken van Johann Sebastian Bach en van Andrew Lloyd Webber. Een orkest, band, koor en solisten brengen de muziek van deze wereldberoemde componisten uit de 18e en 20e eeuw samen. Laat u verrassen door de unieke combinatie van klassiek en rock.

De voorstelling vertelt het verhaal over de laatste dagen van Jezus van
Nazareth. Ook deze keer neemt Ruud van Overdijk de rol van Jezus op zich en zorgt het koor SoliAmersfoort voor begeleiding. De verteller neemt u mee langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd.

Herkenbare emoties als jaloezie, angst en hoop worden blootgelegd en grijpbaar gemaakt voor iedereen; jong, oud, gelovig of atheïst.

Teun van Essen (dirigent), Carel den Hertog (dirigent/violist), Isaäk Hofland (regisseur) en Flint hebben bundelen hun enthousiasme en brengen deze prachtige Amersfoortse productie op de planken.

Foto: Peter Putters