Cursusaanbod
Stro2019 0622 IMGK9482 (1)

Muziekproeverij in de Kindermuziekweek

ICOONtheater barst op zaterdag 2 april een middag lang uit zijn muzikale voegen. Met een concert speciaal voor kinderen van 7 t/m 10 jaar laat het Jeugdorkest van Scholen in de Kunst zien hoe leuk het is om een muziekinstrument te bespelen.

Na afloop van het concert kunnen kinderen zelf instrumenten proberen tijdens de muziekmarkt. Er is volop gelegenheid vragen te stellen, jonge orkestleden en muziekdocenten te ontmoeten. En natuurlijk heel veel muziekinstrumenten uit te proberen. Hoe krijg je geluid uit een trompet? Hoe hou je een viool vast? Hoe voelt het om een harp te strelen? Je ontdekt het tijdens de muziekmarkt!

Gratis
Kijken en meedoen kost niets. Ben jij enthousiast? Geef je dan online op. Dan ben je verzekerd van een plekje. En laat je ouders/verzorgers, broertjes, zusjes, vriendjes, buren, familie en klasgenootjes vooral niet thuis. Zij kunnen zich ook online aanmelden. Iedereen mag gratis naar binnen.

Benefietconcert
Het Jeugdorkest speelt aan het eind van de middag nog een keer de sterren van de hemel en hoopt zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. De opbrengst van de kaartverkoop gaat dan ook volledig naar dit goede doel. Steun jij de slachtoffers ook? Koop dan een kaartje voor dit concert!

Programma zaterdag 2 april
15.00 uur kinderconcert
15.30 uur muziekmarkt
16.30 uur benefietconcert

Plaats: ICOONtheater, Leeghwater 1-3, Amersfoort
Prijs: kinderconcert en muziekmarkt: gratis toegankelijk na online aanmelden
Prijs benefietconcert Oekraïne: € 10,00; kaartverkoop www.icoontheater.nl

 

 

Kindermuziekweek: een landelijk initiatief

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 13 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren.

De Stichting Kindermuziekweek wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

“Met de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij, en muziek maken kan altijd! Wij willen de maatschappij vrolijker, inclusiever en positiever maken, waarbij educatie een belangrijke rol speelt.”
Lees meer op de website van de landelijke Kindermuziekweek >