Cursusaanbod
Banner Piano (1)

Masterclass piano

Het getalenteerde jonge pianoduo Scholtes en Janssens komt naar Scholen in de Kunst om een select aantal pianoleerlingen een masterclass te geven. Wil je niet meedoen, maar wel kijken en luisteren naar deze ongetwijfeld boeiende masterclass? Ook dat kan, koop dan een kaartje als publiek.

 

Over het pianoduo Scholtes en Janssens

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest belovende pianoduo's van hun generatie. Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank.
Beiden begonnen hun opleiding in de Jong Talent Klas van het Brabants Conservatorium. Scholtes heeft haar Bachelor- en Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam gevolgd, en Janssens rondde zijn Bachelorfase af aan het Fontys Conservatorum en daarna de Masteropleiding aan het Codarts Conservatorium. Als pianoduo studeerde zij bij het vermaarde pianoduo Gil Garburg en Sivan Silver aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover.
Het duo staat bekend om zijn betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en hun intense en energieke optredens. Dit heeft hen concerten over de hele wereld opgeleverd. Hun concerten zijn zowel in het binnen- als buitenland uitgezonden op televisie en radio. Ook traden zij op met orkesten als het Residentie Orkest, het Brabants Orkest, Sinfonia Rotterdam en het Israel Symphony Orchestra en te zien op diverse festivals.
Het duo was winnaar van prestigieuze prijzen, geven vele masterclasses aan diverse conservatoria wereldwijd en is initiatiefnemer en artistiek leider van het jaarlijkse Pianoduo Festival Amsterdam, dat in oktober 2013 zijn eerste editie beleefde.

Bekijk de website van Scholtens en Janssens voor nog meer achtergronden en voor hun muziek.


Over de Masterclass

Talentvolle pianocursisten nemen deel aan deze masterclass. Zij zijn geselecteerd door hun docenten. Publiek is van harte welkom om als te komen kijken en luisteren, al is het aantal beperkt in verband met de huidige coronamaatregelen.. Koop vooraf online of op de dag zelf aan de balie je ticket.

Deze masterclass is voor volwassenen.

MASTERCLASS OPENBAAR VOOR PUBLIEK

Wil je niet actief meedoen aan deze masterclass, maar er toch bij zijn en vanaf de zijlijn meekijken en -luisteren? Dat kan. Koop dan voor € 5,- een kaartje als toeschouwer.