Cursusaanbod
Foto Sam Drukker

MASTERCLASS Naaktmodel schilderen

DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT!

In deze boeiende masterclass Naaktmodel schilderen neemt kunstenaar Sam Drukker je mee in de wereld van de waarneming. Je gaat letterlijk leren kijken zonder (voor-)kennis. En dat is een stuk moeilijker dan het lijkt, want ons brein probeert altijd te benoemen wat we zien. En dat belemmert bij het schilderen naar aanschouwing.

Over Sam Drukker

Sam Drukker (Goes/1957) studeerde aan Academie Minerva te Groningen. Zijn expressieve werk kenmerkt zich door een vlot handschrift, een theatraal licht/donker contrast en intens kleurgebruik. Vaak werkt hij in olieverf en altijd op gebruikt materiaal zoals zeildoek en gevonden stukken hout. Naast dik opgebrachte partijen blijven grote delen onbeschilderd of worden in sterk verdunde verf uitgevoerd. Transparante, vervloeiende tinten die aan aquarel doen denken. Werk van Sam Drukker is in vele collecties opgenomen en is onder andere te zien in binnen- en buitenland waaronder het Ministerie van OCW, Museum Flehite Amersfoort, museum LAM, Fentener van Vlissingen, Drents Museum Assen, Rembrandthuis Amsterdam, BAC Zwitserland, MEAM Barcelona, Joods Historisch Museum Amsterdam. 


MASTERCLASS

In deze masterclass gaat het over kijken. Ons kijken wordt beïnvloed door alle kennis die we hebben, alles wat we hebben geleerd en dat wat we weten. Deze kennis is van geen enkele waarde als je goed en neutraal wilt waarnemen. Taal is hier de grote boosdoener. Ook al hebben we deze weer nodig om dit alles uit te leggen en te beschrijven. Aan de orde komen ook begrippen als ‘vlak’, ‘vorm’, ‘lijn’ en ‘toon’. Er zal worden geschilderd met acryl in ultramarijn, oker en wit, met behulp van kwast en paletmes. Ook kan gewerkt worden op geprepareerd papier van 50 x 65 cm.

LUNCH BIJBESTELLEN?

Dat kan! Voor € 10,- krijg je een heerlijke, voedzame lunch. De lunch bestel je apart bij in onze ticketshop. Let bij het bestellen op de datum van je lunchticket, er is namelijk een lunchticket voor 19 én voor 20 maart.

Deze masterclass is voor volwassenen.