Cursusaanbod
Pia Douwes©Roy Beusker Uitsnede

MASTERCLASS presentatie & interpretatie

DE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT VOOR DEELNEMERS, PUBLIEK KAN NOG NOG WEL EEN KAARTJE KOPEN.

Musicalster Pia Douwes komt naar het Eemhuis om een unieke masterclass Presentatie & interpretatie te geven. Grijp je kans en leer van één van de beste zangeressen van ons land! (Foto Roy Beusker)

De in Amsterdam geboren Pia Douwes behoort in Europa tot de meest succesvolle musical actrices. Ze studeerde 3 jaar aan de Brooking School of Ballet in London, nam deel aan musicalcursussen in Oostenrijk onder leiding van Susi Nicoletti en Sam Cayne en volgde  zanglessen bij Noëlle Turner en Carole Blaickner-Mayo.

In de Weense wereldpremière van Elisabeth (1992-1994) creëerde Pia de titelrol en vertolkte ze haar paraderol ook in Scheveningen (2000), Essen (2001), Stuttgart (2006) en Berlijn (2008). Op Broadway, New York (2004), en in het Londonse West End (2004,2009) stond ze in Chicago als Velma Kelly op het toneel. Met haar creatie als Milady de Winter in 3 Musketiers straalde ze in de Rotterdamse wereldpremiere (2003) en later ook in Berlijn (2005) en Stuttgart (2006-2007).

Tijdens haar 35-jarige internationale carrière speelde zij nog vele andere hoofdrollen in grote en kleine musicals. Ook was zij te zien in een aantal toneelstukken en tv-series en zong zij in ontelbare concerten in binnen- en buitenland.
Pia coacht met grote passie jong talent op scholen en zij zet zich in voor verschillende charities.


Over de masterclass van Pia Douwes

Hoe interpreteer in een lied? Hoe kan ik mij verbinden met de figuur die ik speel? Hoe ga ik om met mijn zenuwen?
Hoe maak ik contact met mijn publiek?
Op al deze vragen krijg je antwoord in de Masterclass met Pia Douwes.
Programma:
- Masterclass begint met meditatie/ontspanningsoefeningen
- Pia werkt ca. 20 minuten één op één per deelnemer
- Masterclass eindigt met een vraag & antwoord sessie.


Praktische informatie
- Deelnemers moeten van tevoren laten weten welke songs ze gaan zingen en een goede orkestband mailen aan nikiromijn@scholenindekunst.nl
- Deelnemers wordt gevraagd de songtekst goed uit het hoofd te kennen, zodat Pia al haar tijd kan besteden aan de inhoud en interpretatie.
- Pia doet geen vocal warming up. Deelnemers moeten van tevoren zelf hun stem opwarmen.

Deze masterclass is voor volwassenen.

MASTERCLASS OPENBAAR VOOR PUBLIEK

Wil je niet actief meedoen aan deze masterclass, maar er toch bij zijn en vanaf de zijlijn meekijken? Dat kan. Kijkers zijn van harte welkom.
Prijs: € 5,-, koop hier je kaartje.