Cursusaanbod
Maskers Frans Krom

Masterclass De kracht van het Masker

Ben je nieuwsgierig naar een bijzondere invalshoek om je fysieke spelvaardigheden te ontwikkelen of verder uit te breiden? Dan is deze masterclass een uitgelezen kans.Maskermaker en -speler Frans Krom laat je zien hoe je spel verandert, wanneer je een masker draagt.

Frans Krom heeft na zijn studie aan de theaterschool in Utrecht zich gespecialiseerd in het fenomeen maskers. Hij heeft hiervoor diverse scholingen gedaan in zowel het spelen met als het maken van maskers. Voor spel heeft hij onder andere gewerkt met Antonio Fava in Italie en I made Jimat in Bali, Indonesië. Voor het maken van maskers heeft hij gewerkt met Donato Sartori in Italie en op Bali met Ida Bagus Anom.
Hij heeft al meer dan 25 jaar een maskeratelier in Amersfoort waar hij eigenzinnige en expressieve maskers maakt voor theater, onderwijs, beeldende kunst, particulieren en bedrijven. Vanuit het maskeratelier organiseert hij nationaal en internationaal maskerworkshops in het maken van en spelen met maskers.

MASTERCLASS De kracht van het masker

Ben je nieuwsgierig naar een bijzondere invalshoek om je fysieke spelvaardigheden te ontwikkelen of verder uit te breiden dan is deze masterclass een uitgelezen kans. Met hulp van unieke en expressieve maskers worden je spelvaardigheden intensief verdiept en het lichaamsbewustzijn verhoogd. Want wie een masker opzet moet het lichaam laten spreken.
Maskers doorbreken het voor de speler bekende spelgebied, doorbreken de vaste patronen en veilige maniertjes die vaak onbewust zijn ontwikkeld.
In deze masterclass leer je om een in het masker vastgelegde karakter met beweging, houding en gebaar tot leven te brengen.
“Maskertheater is communicatie. Het is eigenzinnig, inspirerend en verleidelijk. Maskers dóen iets met mensen. Ze prikkelen, provoceren en dagen uit.”

LUNCH BIJBESTELLEN?

Dat kan! Voor € 10,- krijg je een heerlijke, voedzame lunch. De lunch bestel je apart bij in onze ticketshop. Let bij het bestellen op de datum van je lunchticket, er is namelijk een lunchticket voor 19 én voor 20 maart.

Deze masterclass is voor volwassenen.