Cursusaanbod
Frank Van Zwicht Titanium Stekers

Masterclass Sieraden maken met titanium

DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT!

Opnieuw komt een bijzondere sieraadontwerper naar het Eemhuis voor een masterclass sieraden maken. Dit keer is het Frank van Zwicht die zelf veelvuldig met titanium werkt. Wil je hier ook ervaring mee opdoen, geef je dan snel op.

Over Frank van Zwicht

Sieraadontwerper Frank van Zwicht (1950) laat door zijn ontwerpen zijn ideeën zien over de vormgeving van eigentijdse sieraden voor mannen en vrouwen. Zijn materiaalgebruik en techniek maakt dat het ontwerp maximaal tot zijn recht komt. De materialen die hij gebruikt voor zijn sieraden zijn staal, titanium, aluminium, zilver en goud. Deze materiaalkeuze maakt dat de sieraden zeer duurzaam zijn en licht om te dragen ondanks hun afmetingen. De sieraden ontstaan n.a.v. thema tentoonstellingen of vanuit een eigen fascinatie voor een onderwerp. Zo vindt u in zijn collectie sieraden geïnspireerd door geur, water, wind, het homohuwelijk, crematie-as, herinneringen en flexibiliteit.
Zijn werk is te zien bij galeries en in zijn eigen expositieruimte in Diepenheim waar van Zwicht ook onregelmatig sieraadmanifestaties organiseert.
Verschillende musea hebben zijn werk aangekocht, waaronder het Kunstmuseum Den Haag, voorheen het Haags Gemeente Museum en het CODA in Apeldoorn.

Bekijk de website van Frank van Zwicht voor extra achtergrondinformatie en beelden van zijn werk.


Over de Masterclass

De foto bovenaan deze pagina toont titanium stekers die we in de masterclass gebruiken als vertrekpunt voor je eigen werk. Het kan ook een hanger worden of het topstuk voor een ring. Je werkt met titanium folie van 0,2 mm dik dat met een gewone schaar geknipt kan worden. Aan de hand van een voorstel van Frank of je eigen idee ga je het titanium vervormen, slijpen en schuren om er een mooie lichtbreking op te krijgen. Als vorm en glans naar jouw idee goed zijn, kun je de folie gaan anodiseren. Door de lichtbreking in het oxidelaagje dat is ontstaan door het anodiseren, ontstaat kleur. Zo kun je alle kleuren van de regenboog maken. Dit anodiseren gaat in een bad waar gelijkstroom doorheen loopt of met een elektrische penseel. Je zult versteld staan van de resultaten!

Het materiaal neemt  Frank van Zwicht mee en kan voor € 0,50 per gram bij hem worden gekocht. Je zult ongeveer tussen de € 5,- en € 10,-  kwijt zijn aan materiaal.

LUNCH BIJBESTELLEN?

Dat kan! Voor € 10,- krijg je een heerlijke, voedzame lunch. De lunch bestel je apart bij in onze ticketshop. Let bij het bestellen op de datum van je lunchticket, er is namelijk een lunchticket voor 19 én voor 20 maart.

Deze masterclass is voor volwassenen.