Cursusaanbod
Sidk Saxoholics 2016 (C) HK (7)

Jongste Componistendag in Flint

Ook dit jaar is er weer een muzikale dag voor de allerjongste componisten! Op zaterdag 2 april organiseert Stichting In de Knop in samenwerking met Theater Flint de Jongste Componistendag. Tijdens deze dag zijn er allerlei muzikale workshops en activiteiten gepland waarbij kinderen zelf muziek maken; componeren dus!

Stichting in de Knop en Scholen in de kunst hebben afgelopen voorjaar een cursus gegeven voor jonge componisten. De vier jonge deelnemers kregen de opdracht een nieuw werk voor saxofoonkwartet te schrijven. Deze stukken worden tijdens De Jongste Componistendag voor het eerst uitgevoerd door het Amstel Quartet!

Ook de composities die in de workshops zijn gemaakt gaan tijdens het concert in premiere. De presentatie van de dag is in handen van Dieuwertje Blok. Een feest dat je niet wil missen!

Meer weten over de Jongste Componistendag en wat er allemaal te doen is? Het uitgebreide programma vind je je op de website van Flint. Daar kun je ook kaartjes kopen voor de workshops en het concert.

De Jongste Componistendag is een activiteit in het kader van de landelijke Kindermuziekweek.