Cursusaanbod
Banner September Me

September me

September Me maakt Amersfoort van 18 – 20 september 2020 tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld voor jong en oud, dit jaar geïnspireerd op het thema In de Geheime Tuin. Werken van componisten, musici en kunstenaars reflecteren op een creatieve manier op actuele onderwerpen als de relatie met de natuur, klimaatverandering en duurzaamheid. Een hele mooie kans om je muzikale horizon te verbreden en bijzondere concerten te beluisteren.
Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een weelderige, muzikale en smaakvolle festivaltuin waar we in deze bijzondere tijd aangenaam en veilig kunnen verpozen.


Amersfoorts Jeugd Orkest speelt met jazztrio

Tijdens September Me kun je naar een bijzonder concert van het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) en jazztrio Tin Men and the Telephone. Zij hebben de (vele) handen ineen geslagen en spelen de achtste symfonie van Dvořák, waar de natuur helder in doorklinkt. Daarnaast is er ruimte voor improvisatie; een onontgonnen gebied voor het orkest, maar onder bezielende begeleiding van de mannen van Tin Men een ware ontdekkingstocht. Ook jij kan onderdeel zijn van dit avontuur: met een speciaal door Tin Men and the Telephone ontwikkelde app (TINMENDO) kan je de improvisaties beïnvloeden. Bepaal het tempo, wie er soleert, laat je smartphone overnemen door de muziek, chat met de piano, improviseer mee en laat je mening horen!