Cursusaanbod
Portret En Model Niveau 2 Bij Michiel (C) HK (5)

School voor Talent Beeldend

Ben je een cursist beeldend en zoek je meer uitdaging? Heb je talent? En bovendien ambitie en inzet om dit talent te ontwikkelen? Kom dan naar de selectiedag voor de School voor Talent Beeldend, onderdeel van Scholen in de Kunst, op zaterdag 3 oktober 2020.


School voor Talent auditie & selectie

Scholen in de Kunst heeft voor getalenteerde kinderen en jongeren een apart programma opgesteld in vorm van talentklassen. Deze worden aangeboden in vijf disciplines: muziek klassiek, theater, dans, beeldend en popmuziek. Leerlingen volgen een jaar lang een bijzonder programma met lessen van uiteenlopende (gast)docenten, bezoeken interessante excursies, wonen uitvoeringen bij en geven zelf uitvoeringen en presentaties. Voor alle disciplines worden leerlingen aangenomen door middel van een auditie of selectie.


SCHOOL VOOR TALENT Beeldend

De School voor Talent Beeldend staat in het teken van ontwikkeling van vakmanschap, discipline, toewijding en het vermogen om je talent te delen. Het is mogelijk om via de School voor Talent Beeldend je te oriënteren op een vooropleiding van waaruit je kunt doorgroeien naar het niveau van kunstvakonderwijs op MBO- of HBO-niveau. Gedurende het jaar worden verschillende technieken aangeboden en wordt gewerkt met thema’s. Daarnaast is er ruimte en vrijheid om eigen autonoom werk te maken. Alle lessen vinden plaats op zaterdag.

De School voor Talent Beeldend is er voor jongeren van 10 t/m 18 jaar, die al een beeldende cursus volgen. Ook jongeren van buiten Scholen in de Kunst zijn welkom. Voor hen gelden dezelfde voorwaarden.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met onze docent Marijke Schurink. De selectie bestaat uit een motivatiegesprek en het maken van twee opdrachten. De uitleg krijg je van tevoren per mail. Neem ook wat van je eigen werk mee!

De bijdrage voor deelname aan de School voor Talent is € 315,- per deelnemer, exclusief eventuele (reis-)kosten voor het bezoeken van exposities en/of open dagen van vakopleidingen.


Commitment is onmisbaar

Wanneer je kiest voor deelname aan de School voor Talent vragen wij je aanwezigheid op alle les(zater)dagen. Veel leerlingen hebben naast dans ook andere hobby’s en sporten. In het verleden blijkt dit soms lastig te combineren. Als je het programma van de School voor Talent Beeldend wilt volgen, moet dit echt je hoogste prioriteit hebben.