Cursusaanbod
Trompettist © Peter Lodder

Jonge Blazersdag met het NBE

Hoewel het nog steeds spannend is of de Jonge Blazersdag door kan gaan, zijn de voortekenen op dit moment positief. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de bladmuziek, een leuke workshop en een dag die coronaproof is. Hoewel we voor de meeste instrumenten vol zitten, zijn er nog een paar plekken vrij voor jonge blazers (10 tot 15 jaar, met minimaal 2 jaar les) die hobo, hoorn, trombone, slagwerk of contrabas spelen. Wacht niet te lang en meld je aan!

Tijdens de Blazersdag leer je de fijne kneepjes van het vak, maakt prachtige muziek en komt leeftijdsgenoten uit het hele land tegen die hetzelfde willen als jij. Muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble, ervaren docenten van Scholen in de Kunst en de jonge helden van het jongNBE gaan jullie coachen, spelen soms met jullie mee en aan het eind van de dag treedt het jongNBE op.

Voor wie?* > iedereen tussen 10-15 jaar met minimaal 2 jaar muziekles
Welke instrumenten? > hobo, hoorn, trombone, contrabas en slagwerk (voor klarinet, fagot, saxofoon, fluit en trompet is het maximaal aantal deelnemers bereikt)

Je kunt je niet meer inschrijven.

* In verband met corona is er een maximum aan het aantal deelnemers. Voor een goede samenspelervaring is er ook een maximum aan het aantal deelnemers per instrument. Je hoort zo snel mogelijk na je inschrijving of je ook kunt deelnemen. Nadat je definitief geplaatst bent, ontvang je van ons de betaallink.

waarom zou je meedoen aan de jonge blazersdag?

We vroegen het aan Jeannette Landré, fluitiste van het NBE en coach tijdens de Jonge Blazersdag

Wat is er zo leuk aan spelen in een blazersensemble?
'In een Blazersensemble zitten alle blaasinstrumenten die er ( in de Westerse muziek ) zijn : Hout - fluit , hobo, klarinet, fagot en Koper- hoorn, trombone, saxofoon, maar ook slagwerk en contrabas. Zo vorm je samen een SuperBand met alle klankkleuren die je maar bedenken kan . Als je meespeelt gaat jouw instrument samen klinken met andere hoge, lage, warme of scherpe klanken en maak je samen een klank van een orgel, of een vol voetbalstadion of een orkest ...hoe leuk is dat?'

Wat kunnen de deelnemers verwachten als ze door jou gecoacht worden?
'We gaan vooral lekker samen spelen en werken aan bijvooerbeeld: hoe kun je, terwijl je zelf speelt, ook luisteren naar de andere spelers ? Of : Hoe kunnen we samen klinken als dat orgeltje ? Soms moet het ene instrument zachter en het andere juist harder , dat heet balans en zorgt er vaak voor dat alles zuiverder klinkt. We gaan jullie wat kneepjes van het Blazersvak verklappen.....'

Wat zou je willen zeggen tegen alle jonge blazers, slagwerkers en contrabassisten die twijfelen of ze mee willen doen aan de jongeblazersdag?
'Niet twijfelen, gewoon komen, hoe ver je ook bent, het wordt leuk!!!'

Heb je er zin in?
'Ja!'

 

(Foto: Peter Lodder)