Cursusaanbod
Blaasinstrumenten

Challenge Open Up!

Wie maakt het meest troostrijke lied? Wie schrijft de warmste woorden? Van welk schilderij krullen je mondhoeken omhoog? Doe mee en toon jouw verhaal!

Open Up!
Iktoon nodigt en daagt iedereen in Nederland uit om in juni (digitaal) creatief aan de slag te gaan met een creatieve challenge. Het thema hiervoor kan op dit moment niet anders zijn: Open Up! Na een lange periode van corona-maatregelen voelen we met iedere versoepeling de vrijheid dichterbij komen. Dus zing, dans, speel, schrijf, rap, acteer, film, teken of schilder mee en druk je gevoel van Open Up! uit met jouw creativiteit.

Voor iedereen
De organisatie is op zoek naar mensen die vol passie kunst maken, voor zichzelf of voor een ander: een explosieve dans over vrijheid, aanstekelijke meezinger, portrettekening voor iemand die je hebt gemist, korte voorstelling met een open blik op de wereld, een ode aan de toekomst. Alle creatieve uitingen zijn welkom. En iedereen kan meedoen. Alleen als individu en samen als groep. Amateurs én professionals.

Kracht
Per provincie wordt één inzending gekozen op basis van de kracht van het gemaakte werk. Die kracht gaat verder dan alleen de kwaliteit van het werk zelf; het gaat ook om hoe het mensen raakt, vooral in deze tijden.

Deelname
Deelnemen kan van 1 juni tot en met 23 juni 2021. Op 30 juni aanstaande worden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars ontvangen een persoonlijke eretitel op basis van de kenmerkende kracht van hun werk, een professionele fotoshoot en een interview.

Ga naar de site voor meer informatie en aanmelding > 

 

IkToon
Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar is met de iktoon-campagne verandering in gekomen. Heel Nederland is in de maand juni het podium van alle amateurkunstenaars. Al vijf jaar lang laten we met elkaar zien hoeveel plezier het geeft om met kunst en cultuur bezig te zijn. En hoe creatieve activiteiten zorgen voor ontmoeting en verbinding. Iedereen is welkom om mee te doen, ongeacht je herkomst, beperking, sociaaleconomische status en vorm waarin je het doet. Kunst is van iedereen!