Cursusaanbod
Diversiteitsweek

Diversiteitsweek Amersfoort

Art.1 Midden Nederland, Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst, SDG Hub en Gemeente Amersfoort hebben de handen ineen geslagen om een week lang met de inwoners van Amersfoort in gesprek te gaan over belangrijke thema's omtrent diversiteit.

Deze week kent een aantal belangrijke data:

Week van de Toegankelijkheid: maandag 5 oktober t/m vrijdag 9 oktober
Diversity Dag: dinsdag 6 oktober
LHBTIQ + coming-out day:  zondag 11 oktober

In het kader van de Diversiteitsweek wordt een Levende Bibliotheek gelanceerd, bestaande uit 'Mensenboeken'. In de mensenboeken leer je de verhalen kennen van verschillende, interessante mensen die hun ervaringen rond diversiteit met je delen. Deze levende bibliotheek is volledig online: iedere dag verschijnt een nieuw Mensenboek op de Facebookpagina van de Diversiteitsweek Amersfoort. Daarnaast worden er verschillende panelgesprekken georganiseerd via Zoom. Op de hoogte blijven van het volledige programma? Houd dan de website van ART.1 MN in de gaten en de Facebookpagina van de Diversiteitsweek.


Over ART.1 MN

Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) is het expertisecentrum voor gelijke behandeling en tegen discriminatie voor inwoners van alle gemeenten van de provincie Utrecht. Het is verplicht voor iedere gemeente in Nederland om inwoners te ondersteunen wanneer zij zich gediscrimineerd of ongelijk behandeld voelen. Deze mensen kunnen bij Art.1 MN terecht, onder andere voor informatie en advies. Daarnaast geeft Art.1 MN gastlessen, trainingen en workshops, organiseren ze themabijeenkomsten en geven ze beleidsadvies.