Cursusaanbod
Eemhuis

Avond van het Boek

Schrijvers Marieke Lucas Rijneveld en Hanna Bervoets worden tijdens de Avond van het Boek in het Eemhuis geïnterviewd door programmamaker Tim den Besten over hun boeken, hun schrijverschap en prijzen. Voor de organisatie van deze avond, die tijdens het Voorwoord van de Boekenweek plaatsvindt, hebben de Bibliotheek Eemland en de Nacht van de Literatuur de handen ineengeslagen.

Over de schrijver en de interviewer

Marieke Lucas Rijneveld won in 2020, samen met vertaalster Michele Hutchison, als eerste Nederlandse schrijver ooit de Booker International Prize met de roman ‘De avond is ongemak’ (vertaald als 'The Discomfort of Evening’). In november 2020 verscheen het eveneens lovend ontvangen ‘Mijn lieve gunsteling’. De auteur is geen onbekende voor Amersfoort: in 2017 was Rijneveld al eens te gast bij de Nacht van de Literatuur.

Hanna Bervoets (36) is de jongste schrijfster van het Boekenweekgeschenk sinds Hella Haasse in 1948. Het boek gaat over internetmoderators, verklapte ze in een interview op radio1. "Dat zijn die mensen die bepalen wat we wel of niet mogen schrijven op sociale media. Conspiracy theories komen dus ook uitgebreid aan de orde." Actueler kan niet.
Bervoets schrijft romans, columns, essays, recensies en toneelstukken. In haar werk komen vaak vragen aan de orde over de effecten van het gebruik van nieuwe technologieën. Zij ontving in 2017 de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre.

Tim den Besten is bekend als presentator, documentairemaker en interviewer. In het programma Tim's Tent interviewde hij in 2018 ook Marieke Lucas Rijneveld. Verder schreef hij de bundel 'Zou er wifi in de hemel zijn?'. In dat verband was hij in 2019 al eens gast van de Nacht van de Literatuur.

De live tickets zijn al uitverkocht. Online de livestream volgen is wel nog mogelijk.

Foto: Jouk Oosterhof