Cursusaanbod
School Voor Talent 2019 Middag (C) Henry Krul (21)

Auditie School voor Talent Theater

Ben je een theatercursist en zoek je meer uitdaging? Heb je talent? En bovendien ambitie en inzet om dit talent te ontwikkelen? Kom dan auditie doen voor de School voor Talent Theater, onderdeel van Scholen in de Kunst. Op zaterdag 26 september vinden audities plaats voor het seizoen 2020-2021.

School voor Talent auditie & selectie

Scholen in de Kunst heeft voor getalenteerde kinderen en jongeren een apart programma opgesteld in vorm van talentklassen. Deze worden aangeboden in vijf disciplines: muziek klassiek, theater, dans, beeldend en popmuziek. Leerlingen volgen een jaar lang een bijzonder programma met lessen van uiteenlopende (gast)docenten, bezoeken interessante excursies, wonen uitvoeringen bij en geven zelf uitvoeringen en presentaties. Voor alle disciplines worden leerlingen aangenomen door middel van een auditie of selectie.


SCHOOL VOOR TALENT theater

Naast plezier en uitdaging zijn experimenteren en onderzoek elementen uit het leerplan van de School voor Talent Theater. Je hebt les op zaterdag van verschillende (gast) docenten die aanhaken bij het uitgangspunt van de School voor Talent Theater Er wordt met een theatermaker toegewerkt naar een voorstelling. Het spelen van een voorstelling is een belangrijk onderdeel.

De School voor Talent Theater is er voor jongeren van 12 t/m 18 jaar, die al minimaal één of twee jaar theater- of musicallessen hebben gevolgd en ook nu een reguliere cursus volgen. Ook jongeren van buiten Scholen in de Kunst zijn welkom. Voor hen gelden dezelfde voorwaarden.

Voor meer informatie en aanmelden voor de auditie kun je contact opnemen met onze docenten Niki Romijn of Derk Oudshoorn. De auditie bestaat uit een tekst en een aantal spel- en improvisatieopdrachten. De tekst krijg van van tevoren toegestuurd, zodat je je kunt voorbereiden.

De bijdrage voor deelname aan de School voor Talent is € 315,- per deelnemer, exclusief eventuele (reis-)kosten van theaterbezoek.

Commitment is onmisbaar

Wij vragen van de leerlingen dat zij alle les(zater)dagen aanwezig zijn. Daarnaast kan het nodig zijn om extra repetities of lessen bij te wonen. Veel leerlingen hebben naast dans ook andere hobby’s en sporten. In het verleden blijkt dit soms lastig te combineren. Als je het programma van de School voor Talent Dans wilt volgen, moet dit je hoogste prioriteit hebben.