Cursusaanbod
Summer Banner

Summer of A

Kinderen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar hoeven zich deze zomer niet te vervelen in Amersfoort. Met een breed aanbod aan activiteiten is er voor iedereen wel iets leuks te doen. Nieuw dit jaar is het aanbod van bijna 200 activiteiten voor jongeren van 12 tot 18 jaar, onder de naam ’Summer of A’.

De gemeente Amersfoort werkt samen met verschillende partners in de stad om dit aanbod tot stand te brengen. De activiteiten zijn gericht op ontspanning, ontmoeting en talentontwikkeling. Basisschoolkinderen kunnen ook deelnemen aan activiteiten die helpen om een leer- en/of ontwikkelingsachterstand in te lopen.

Summer of A voor jongeren
Voor jongeren was er nog geen breed aanbod aan activiteiten. Als gevolg van het coronavirus is de kans groot dat minder jongeren dit jaar op vakantie gaan, of een bijbaantje kunnen vinden. Daarom is de gemeente samen met het jongerenwerk van Indebuurt033, SRO, Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst gaan kijken welke leuke activiteiten ze aan deze groep kunnen aanbieden.
Met als resultaat ruim 200 ‘Summer of A’ activiteiten. Deze zijn voorgelegd aan een aantal jongeren om te kijken of zij het ook echt leuk vinden. Het gaat onder andere om activiteiten op het gebied sport, cultuur en muziek. Zo wordt er een rapworkshop gegeven en kunnen de jongeren nieuwe sporten uitproberen, leren fotograferen en de fijne kneepjes van het vloggen onder de knie krijgen. ‘Summer of A’ is gericht op het versterken van weerbaarheid, talentontwikkeling en het prikkelen van creativiteit. Het aanbod is nog volop in ontwikkeling en wordt de komende weken aangevuld op www.instagram.com/summerofa en www..nl.

Zomerpretpas met extra activiteiten in de wijk
Aan alle kinderen uit Amersfoort van 2 tot 12 jaar is de 4e editie van de ZomerPretPas uitgereikt. Met deze pas kunnen kinderen kiezen uit meer dan 85 activiteiten, die gratis of met korting worden aangeboden in de zomervakantie.
ZomerPretPas is een initiatief van inwoonster Kath Duin en komt tot stand door aanbod van organisaties, ondernemers en vrijwilligersinitiatieven in de stad. Nieuw dit jaar is dat de ZomerPretPas samenwerkt met Schoolsport Amersfoort en Stichting ABC (Amersfoortse Brede Combinatie, een samenwerking in de wijken tussen scholen, kinderopvangorganisaties en welzijnswerk). Een compleet overzicht van de activiteiten staat op www.zomerpretpas.nl en www.abc-amersfoort.nl.

Vakantieacademie voor 200 kinderen
Voor het derde jaar biedt stichting ABC de Vakantieacademie aan voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Na een succesvolle start in 2018 met plek voor 50 kinderen en in 2019 voor 75 kinderen, doen er dit jaar ruim 200 kinderen mee. Deze uitbreiding is het gevolg van de coronacrisis en het mogelijk oplopen van onderwijsachterstand. De Vakantieacademie richt zich op het vergroten van woordenschat, en het verbeteren van begrijpend lezen. In de laatste week van de vakantie vindt voor de eerste keer de ‘Rekenboost’ plaats waarin kinderen werken aan hun rekenvaardigheid. Kinderen zijn via hun school aangemeld voor deze programma’s.