Cursusaanbod
Kamp Amersfoort 01 Banner

School voor Talent op locatie

De voorstelling Footprint wordt, in het kader van 75 jaar bevrijding, speciaal op locatie gemaakt van Nationaal Monument Kamp Amersfoort door leerlingen van School voor Talent Theater.  

De leerlingen bezoeken ter voorbereiding Kamp Amersfoort, horen de verhalen, zien de verschillende plekken, lezen de belevenissen en staan met hun voeten op de grond waar meer dan 75 jaar geleden de gevangenen en hun bewaarders stonden. Dit horen, voelen, ruiken en zien is het startpunt van de voorstelling.

In een aantal bijeenkomsten werken ze hun ervaringen uit tot een kleine intieme voorstelling, die zonder veel opsmuk en techniek gespeeld wordt op het terrein van Kamp Amersfoort. Wat doet de geschiedenis, de locatie van Kamp Amersfoort met de belevingswereld van jongeren? Hoe vertalen zij dit naar het nu? Hoe denken zij over vrijheid en verdraagzaamheid? Staan ze daar wel eens bij stil? Het feit dat Kamp Amersfoort zo dichtbij is maakt dat de geschiedenis tot leven komt en niet zomaar iets uit hun geschiedenisboek.

Footprint is een samenwerking tussen Nationaal Monument Kamp Amersfoort en Scholen in de Kunst.