Cursusaanbod
Stro2019 0622 IMGF5894

Masterclass 'Spelen is zingen met je instrument'

DEZE MASTERCLASS IS GEANNULEERD VANWEGE ZIEKTE VAN DE DOCENT. WE PROBEREN DE MASTERCLASS LATER OPNIEUW TE ORGANISEREN.

Tijdens muziekles merk je vaak hoe moeilijk het is om van de notenbalken op je lessenaar een mooi lopend en logisch muziekstuk te maken, met betekenis en gevoel. Door zangoefeningen kun je je instrumentale vaardigheden verbeteren, dat is de kern van de Kodály-methode. Tijdens deze masterclass maak je kennis met deze methode en ervaar je hoe zingen je spel kan verbeteren. De masterclass wordt gegeven door Suzanne Konings en onze fluitdocent Tom Tulen.

Over Suzanne Konings

Suzanne Konings heeft een master in Theorie der muziek en is gespecialiseerd in muziekonderwijs volgens het Kodály-concept. Ze is momenteel in samenwerking met de Kathedrale Koorschool Utrecht bezig met het ontwikkelen van een muziekcurriculum voor de basisschool , gebaseerd op de Kodály-werkwijze. Ze geeft regelmatig cursussen aan musici, muziekdocenten en (vak)leerkrachten.

De Kodály-werkwijze, ook wel Kodály-concept of Kodály-methode genoemd, is ontwikkeld in Hongarije in het midden van de 20e eeuw. De visie van componist, docent en etnomusicoloog Zoltán Kodály inspireerde zijn leerlingen en medewerkers tot het uitwerken van een leerplan, vanaf jonge leeftijd en voor een lange termijn. Muziek maken met kwaliteit en plezier zijn daarin de uitgangspunten. In muzieklessen volgens Kodály staat het leren van muziek door te zingen centraal.


Voor wie is de masterclass bedoeld?

De masterclass is bestemd voor spelers van (blok-)fluit, klarinet, hobo en fagot. Iedereen kan meedoen met het ochtendprogramma, waarin we gaan zingen. Om ook aan het middagprogramma mee te doen moet je minstens in je 2e lesjaar zitten. Volwassenen zijn ook van harte welkom. Alle deelnemers aan het ochtendprogramma kunnen als toehoorder aanwezig zijn bij het middagprogramma. Ook daar leer je veel van!


Aanmelden & programma

Wil je meedoen aan deze masterclass, meld je dan aan per e-mail bij Tom Tulen. Er is beperkt plek, vol is vol. Cursisten van Scholen in de Kunst en korpsleden doen gratis mee, overige deelnemers betalen € 15,-. Na aanmelding ontvang je een canon, om alvast te oefenen. 

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00-11.30 uur zingen
11.30-13.00 uur lunch (zelf meenemen)
13.00-14.30 uur zingen op je instrument