Cursusaanbod
SUCTUS Asparagio Broche Zilver Polyester Banner

Masterclass sieraden maken

DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT!

Onze docenten edelsmeden en sieraden maken hebben  sieraadpionier Ruudt Peters uitgenodigd om een masterclass te geven. Ruudt wil die dag werken vanuit het begrip 'bezieling'. Ben jij toe aan een nieuwe manier van kijken naar en maken van sieraden? Koop dan snel je kaartje!

Masterclass ‘Bezieling’

Veel van de objecten en sieraden om ons heen hebben geen ziel en zijn zonder betekenis. Tijdens de masterclass 'Bezieling' proberen we grip te krijgen op de dingen die we maken. We proberen ze inhoud, liefde en betekenis te geven. Het uiteindelijke programma blijft een verrassing!

Ruudt is ontwerper en conceptueel denker. Hij leert je op een nieuwe manier naar het sieraden maken kijken. Je maakt kennis met een andere manier van denken en werken.  

Wil je meedoen? Koop dan online je kaartje. Je kunt ook een lunch erbij bestellen. De materiaalkosten zijn voor eigen rekening. Je ontvangt van tevoren een materiaallijst.


Over Ruudt Peters

Ruudt Peters is één van de pioniers van het Nederlandse conceptuele sieraad. Al vanaf het begin van de jaren '70 stelt hij de definitie van het traditionele sieraad ter discussie. Dit doet hij door de grenzen te verleggen van context, draagbaarheid, materialen en presentatie. Peters is één van de leidende figuren in de Nederlandse sieradenwereld en zijn werk heeft een onmiskenbaar Nederlandse expressie: structuur, emotie en concept gaan bij hem hand in hand.

Peters heeft bovendien een sterke invloed op de ontwikkeling van het hedendaagse sieraad, als kunstenaar en als docent aan enkele van de meest prestigieuze opleidingen van Europa. Van 1990 tot 2000 was Peters hoofd van de afdeling sieraden aan de Rietveld Academie in Amsterdam, opgevolgd door een professorshap aan Ädellab Konstfack in Stockholm (2004-2009) en aan Alchimia Contemporary Jewelleryschool in Florence (2010-2015). Sinds 2001 geeft Ruudt Peters intensieve workshops aan internationale studenten in zijn zomerstudio in Ravenstein en reist hij de hele wereld over als gastdocent.

Neem ter inspiratie vast een kijkje op de website van Ruudt Peters.