Cursusaanbod
Carla Klein (4) (1)

Masterclass schilderen

Het werk van kunstenares Carla Klein bestaat vaak uit verlaten landschappen en stedelijke omgevingen. Ze schildert ruimtes en gebieden zonder mensen, vaak op basis van een foto. In de masterclass vertelt ze over haar werkwijze en ga je aan de slag met je eigen landschap.

Over Carla Klein

Als uitgangspunt voor haar doeken gebruikt Klein foto’s die ze maakt tijdens haar reizen. Ze probeert een bepaald soort leegte vast te leggen, een anonieme ruimte die niet specifiek herleidbaar is.

Klein volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1988-1993) en vervolgde deze aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam (1994-1995). Haar werk werd getoond in onder andere Annet Gelink Gallery (Amsterdam), Tanya Bonakdar Gallery (New York) en het Contemporary Art Museum (St. Louis). Kijk op de website van Annet Gelink Gallery om meer werk van Carla te bekijken.

Over de Masterclass schilderen

Carla start met een introductie in haar manier van werken, daarna ga je aan de slag met de meegebrachte foto's. Je gaat met acrylverf een schilderij maken met een maximale buitenmaat van 1 x 1 meter, naar aanleiding van een foto. Als voorbereiding zoek je  een foto van een landschap, die op de een of andere manier belangrijk voor je is . Dat kan een herinnering zijn, het licht, de situatie waarin hij genomen is, van alles. Het mag een oude foto zijn of een computerprint, zwartwit of kleur, of een digitaal bewerkte foto. Die foto neem je mee.

Denk vooraf ook na over het formaat en de dikte waarop je je werk wilt maken en neem dit mee. Je kunt kiezen uit geprepareerd doek, board, houtplaat/MDF beide zijdes met gesso bewerkt óf duplex karton (is ook verkrijgbaar bij SidK), als het maar niet groter is dan 1 x 1 meter. Dus 20 x 20 cm of 90 x 45 cm  is goed, als de zijden maar niet groter zijn dan 100 cm. Als je dat wil, mag je ook twee stuks meenemen om een tweeluik te maken.

Wat neem je mee?

- Acrylverf (SIDK zorgt voor acryl vertrager) en kwasten.
- Keuze uit geprepareerd doek, board, houtplaat/MDF beide zijdes met gesso bewerkt óf duplex karton (is ook verkrijgbaar bij SidK) met buitenmaten van 100x100 cm.
- Een voor jou belangrijke foto van een landschap.

Deze masterclass is bestemd voor volwassenen.