Cursusaanbod
Sidk De Tovertuin (Totaaltjes) (C) Henry Krul (39)

Masterclass Klassiek ballet voor jongeren

Benjamin Feliksdal, ervaren danser en danspedagoog, komt naar Scholen in de Kunst voor een masterclass Klassiek ballet. Heb je al een aantal jaren les en wil je wel eens kennismaken met een andere leraar of een andere visie? Dan is een masterclass een mooie gelegenheid. Let op: deze masterclass is speciaal voor jongeren ( 12 t/m 20 jaar) en bestemd voor niveau intermediate.


over Benjamin Feliksdal

Feliksdal heeft een lange staat van dienst op het gebied van de dans en is van grote betekenis voor de danswereld in en buiten Nederland, na een danscarrière als eerste solist bij Het Nederlands Ballet, Het Nationale Ballet en Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. In de jaren '70 was Feliksdal als leraar ballet en jazzdans verbonden aan de academies te Rotterdam, Arnhem en aan de muziekschool in Amersfoort.

In 1974 stichtte Feliksdal als een van de eerste danspedagogen in Amsterdam een particulier danscentrum met als dansvakken jazzdance, tapdance, moderne dans en aanvullende theatervakken. Vanaf 1974-1987 werkte Feliksdal als artistiek directeur bij Benjamin’s modern jazzdance center, European School of Jazzdance, stichting Theatre Dance Workshop en de stichting Musical 1986, allen gevestigd te Amsterdam.

Feliksdal houdt  zich ook actief bezig met communiceren over dans, door het schrijven van methodieken voor het dansonderwijs. Door zijn jarenlange praktijkervaring levert Feliksdal een bijdrage aan het dansonderwijs en aan ontwikkelingen in het professionele dans werkveld.

Benjamin Feliksdal over zijn kennismaking met het dansvak:

'Vanaf mijn achtste was ik al actief met dans bezig. Ik liet mij inspireren door musical- en showfilms uit de 50-er en 60-er jaren, met sterren als Fred Astaire, Gene Kelly, Cyd Charisse, Debbie Reynolds, Leslie Caron, Vera Ellen en balletfilms als “The Red Shoes” met o.a Moira Shearer en Robert Helpman. In mijn jeugd nam ik veel tapdans- en acrobatieklessen. Ik was eigenlijk een fanatiek tapdanser en acrobaat.

Na mijn MULO opleiding begon ik op mijn vijftiende aan een serieuze dansopleiding bij de bekende school van Florrie Rodrigo in Amsterdam Daar heb ik de discipline aangeleerd die je nodig hebt om een professionele danser te worden. Florrie Rodrigo kon als geen ander jonge dansers inspireren, zodat ze tot de grenzen van hun kunnen wilden gaan. Die aanpak van instrueren en bevlogenheid heb ik voor mijzelf binnen het lesgeven en coachen ook als uitgangspunt genomen.'

Meer weten? Bekijk de website van Benjamin Feliksdal.