Cursusaanbod
Wilskracht King Lear 2020

Harmonieorkest Wilskracht: Shakespeare in Harmony

Harmonieorkest Wilskracht gaat de samenwerking aan met een speciaal projectensemble van Amersfoortse acteurs. Orkest en acteurs zijn in september gestart met de voorbereidingen en repeteren iedere vrijdagavond samen om de unieke vervlechting van muziek en toneel vorm te geven. Het Harmonieorkest staat onder leiding van componist en dirigent Jurgen van Groningen Schinkel en het geheel staat onder regie van Aukje Lausberg.

Shakespeare in Harmony: KING LEAR is een crossover-voorstelling van de tragedie King Lear van William Shakespeare. Op basis van een gloednieuwe toneelbewerking is een doorlopende muzikale compositie gemaakt die gedurende de voorstelling wordt uitgevoerd. Zo worden de scenes en de verschillende hoofdrollen continue door het orkest van een muzikale gelaagdheid voorzien en uitvergroot of juist becommentarieerd. Het orkest is hierbij een wezenlijk onderdeel van het decor en van het verhaal.

Het Harmonieorkest staat onder leiding van componist en dirigent Jurgen van Groningen Schinkel en het geheel staat onder regie van Aukje Lausberg.

Drie voorstellingen: zaterdag 7 maart om 15.30 en 20.00 uur en op zondag 8 maart om 15.30 uur.