Cursusaanbod
stro2018-0616-IMGK4651.jpg

Oproep voor 4 mei: speel mee!

Vanuit de stuurgroep 'Amersfoort 75 jaar vrijheid' is de oproep gedaan om een bijdrage te leveren aan een alternatieve herdenking op 4 mei, nu de gebruikelijke herdenking niet door kan gaan.

Het verzoek aan de koperblazers is om het signaal Taptoe om 19.58 te spelen ter voorbereiding op de 2 minuten stilte. Na de 2 minuten stilte is het verzoek aan alle blazers om het Wilhelmus te spelen. Nu staat Amersfoort bekend om de grote hoeveelheid uitmuntende blazers, dus dat moet helemaal goed komen. Dus ga op 4 mei in het raamkozijn, de deuropening of de voortuin staan en doe mee! Ook andere instrumenten zijn welkom, zo vind je op deze pagina ook partituren van het Wilhelmus voor piano.

Om jullie op weg te helpen, vind je op deze pagina alle informatie. Zo maakte onze trompetdocent Ruud van de Laar een instructiefilmpje, waarin hij uitlegt hoe je het signaal Taptoe speelt en hoe je je kunt voorbereiden om op 4 mei 19.58 het signaal op een waardige manier te spelen. Ook heeft hij een filmpje gemaakt met een meespeelbestand van het Wilhelmus. Pianodocent Machteld Nijeholt deed hetzelfde voor pianisten.
Verder vind je op deze pagina de bladmuziek van het signaal Taptoe en de bladmuziek van het Wilhelmus voor C, F, Bes en Es instrumenten. 

Direct naar de partituur voor signaal taptoe

Direct naar de partituren voor het Wilhelmus

Direct naar de Instructiefilmpjes

We wensen jullie allemaal veel succes met de voorbereidingen en de uitvoering! Laten we er een mooie en waardige herdenking van maken.