Cursusaanbod
Workshop Anton Havelaar

Workshop fotografie

Heb je zin om je fotografie weer een boost te geven? Houd dan zaterdag 14 en zaterdag 28 september 2019 van 10.00 uur tot 14.00 uur vrij in je agenda. Op die data geeft docent Anton Havelaar een workshop fotografie waarin de beleving van architectuur centraal staat. De workshop wordt aangeboden door Scholen in de Kunst en FASadE, Forum voor architectuur en stedenbouw in Amersfoort. Deelname is gratis!

Uitgangspunt vormen de zogenaamde Jane’s Walks die worden georganiseerd door FASadE. Jane’s Walks zijn wandelingen aan de hand van de ideeën van Jane Jacobs. In september vinden nog Jane’s Walks plaats in Kattenbroek (7 sept) en Berg-Zuid (21 sept). Het is geen voorwaarde voor deelname aan de workshop, maar het kan leerzaam en leuk zijn om aan een van die wandelingen mee te doen.

De workshop gaat niet uitsluitend over straatfotografie en ook niet louter over architectuurfotografie. Mensen die nooit mensen fotograferen, kunnen misschien een klein beetje meer leven leren toelaten in hun foto’s en mensen die graag mensen fotograferen, leren om ze meer in de bebouwde omgeving te plaatsen. Het is niet strikt noodzakelijk om allerlei cameratechnieken te beheersen, maar in de workshop zal ik niet veel aandacht kunnen besteden aan basistechnieken.

Een extra lokkertje: een selectie van de resultaten zal worden getoond in de Zonnehof tijdens een expositie van Fotostad 033.

Aanmeldingen graag naar: anthavelaar@gmail.com. Wacht niet te lang want het maximum aantal deelnemers is tien.