Kies je cursus
Firma Klei.jpg

Werken met klei

Spelen, uitvinden, onderzoeken, ontwerpen, schetsen, snijden, vormen, bouwen, mislukken, slagen, kneden, verbinden, vragen, draaien, stoken en kleuren. Werken met klei is een fysieke en tactiele ervaring. Het maakt kinderen rustig, prikkelt de fantasie en verlegt de eigen creatieve grenzen.

Tijdens deze nascholingscursus biedt de firma Klei leerkrachten handvatten voor het ontwerpen en uitvoeren van lessen in de klas met klei. De firma Klei besteedt in de cursus aandacht aan procesgericht werken; welke mogelijkheden biedt het werken met klei en hoe stimuleer je hiermee de creativiteit van kinderen? En hoe sluit je aan bij de doelgroep? Welke lessen bied je aan op welk niveau en welke technieken komen daarbij aan bod?

Tot slot geeft de firma Klei je ook praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe je jouw lessen kunt organiseren, waar je klei kunt aanschaffen en hoe je deze het beste bewaart.

Na deze cursus ben je als leerkracht vaardiger in het werken met klei, weet je hoe je met klei de creativiteit van jouw leerlingen stimuleert en heb je kennis genomen van het samenstellen van een leerlijn op het gebied van klei. Tot slot en zeker niet minder waardevol, heb je zelf kunnen ontdekken hoeveel plezier het werken met klei geeft.

De docent
De firma Klei is een samenwerking tussen kunstenaars met passie voor klei en ruime ervaring in het onderwijs. Zowel de passie als onze kennis voor klei willen wij graag overbrengen om zo de mogelijkheden van klei als (les)materiaal breder onder de aandacht te brengen.

Voor wie?
Leerkrachten van groep 1 t/m 8.

Wanneer?
3 bijeenkomsten: maandag 4, 11 en 18 maart 2019
15.30-17.00 uur