Kies je cursus
harry banner.jpg

Voorleesfestival Eemhuis

Begin 2018 vond in het Eemhuis voor de eerste keer het Voorleesfestival Eemhuis plaats. En met succes! Het festival, dat werd georganiseerd door de Bibliotheek Eemland samen met studenten van MBO Amersfoort, werd door zo'n 500 kinderen bezocht. En dat roept natuurlijk om een vervolg! 

Tijdens het Voorleesfestival staat Het Prentenboek van het Jaar centraal. In 2019 is dat: Een huis voor Harry, een prentenboek van Leo Timmers. Harry de kat is de hoofdpersoon uit dit boek. Harry is een binnenkat en raakt de weg kwijt als hij op een dag toch naar buiten gaat om tikkertje te spelen met een vlinder. Daarom moet hij op zoek naar een nieuw huis... 

Festival 
Tijdens het festival is er voor elk wat wils:  theatervoorstellingen, filmpjes en workshops dans, muziek en beeldende kunst door docenten van Scholen in de Kunst. En lekker dansen in de kinderdisco. Of maak je eigen prentenboekje bij Kunsthal KAdE.
Op twee verdiepingen van het Eemhuis wordt voorgelezen door vrijwilligers van de VoorleesExpress en overal in het pand zijn leerlingen van de MBO-opleiding Recreatie, die kleine acts opvoeren of kinderen schminken. 
Met een polsbandje hebben kinderen toegang hadden tot alle activiteiten.

De kaartverkoop gaat binnenkort van start via de website van de bibliotheek.