Kies je cursus
bij zon2_Luc Reefman.jpg

Taalfeest Amersfoort

De eerste editie van het Taalfeest vindt plaats op donderdag 7 maart 2019 in KAdECafé en het Eemhuis. Taalfeest Amersfoort is de opvolger van het Groot Amersfoorts Dictee, dat van 2011 tot en met 2018 met veel succes heeft plaatsgevonden in de raadzaal van het Amersfoortse stadhuis.

De avond begint om 17.30 uur met een Taalmaal in het KAdECafé. Stadsdichter Jacques de Waart en schrijver Vinnie Ko verzorgen een optreden tijdens het maal.

Vanaf 20.00 uur starten twee rondes met allerlei taalactiviteiten in vier verschillende ruimtes in het Eemhuis. Er zijn optredens van taalvirtuozen Ivo de Wijs en Frank van Pamelen, er is een spectaculaire taalquiz in café Bruis bij Scholen in de Kunst en er is een taalcafé. Verder is er een workshop columns schrijven, een interview met Vinnie Ko over de eigenaardigheden die een buitenlander ondervindt wanneer hij Nederlands probeert te leren en een voordracht door Ludo Jongen over "Amersfoortse Praat".

De avond wordt afgesloten met een optreden van “De Buren”, het bekende Amersfoortse duo Cees van Weerd en Antoine van Roemburg, dat zijn sporen inmiddels ruimschoots heeft verdiend.

Aanmelden

Bij aanmelding kan ieder twee onderdelen opgeven die hij/zij wil bijwonen. Na betaling van € 10,- wordt de aanmelding definitief. Ook voor het taalmaal (met verrassende intermezzo’s) dient men zich van tevoren aan te melden. Na betaling van € 20,- is je plaats gereserveerd.

Programma in het Eemhuis

Ronde 1:  20:00 – 20:45 uur
Activiteiten in vier verschillende ruimtes in het Eemhuis:
Optreden van Ivo de Wijs & Frank van Pamelen
Taal(pub)quiz van/met Elsbeth Booy en Corry Samson
Vinnie Ko wordt geïnterviewd door Esther Bevers
Workshop ‘column schrijven’ met Annette Verspoor

Pauze: 20:45 – 21:15 uur 

Ronde 2: 21:15 – 22:00 uur
Activiteiten in vier verschillende ruimtes in het Eemhuis:
Optreden van Ivo de Wijs & Frank van Pamelen
Taal(pub)quiz van/met Elsbeth Booy en Corry Samson
"Amersfoortse praat" van Ludo Jongen
Workshop ‘column schrijven’ met Annette Verspoor