Kies je cursus
SidK - Megamix 2017 - Tic Tac (c) Henry Krul (47).jpg

Examenprogramma CKV VMBO

Vanaf augustus 2018 geldt voor het VMBO een nieuw examenprogramma Kunstvakken inclusief CKV (voorheen Kunstvakken 1 genaamd). Tijdens deze studiedag wordt het nieuwe programma toegelicht.

Kunstvakken inclusief CKV is een verplicht vak voor alle leerlingen in de bovenbouw van het VMBO. De belangrijkste verschillen met het vorige examenprogramma zijn de naam, het vormvrije kunstdossier en de productie en presentatie van eigen werk (domeinen 3 en 4).

De essentie van het vak is dat leerlingen culturele en kunstzinnige activiteiten meemaken en eigen werk produceren en presenteren. De leerlingen reflecteren op deze activiteiten met een vormvrij kunstdossier. Dit betekent dat naast deelname aan minimaal vier culturele activiteiten en een individueel kunstdossier, productie en presentatie van eigen werk nu ook onderdeel uitmaken van het examenprogramma.

Tijdens deze studiedag worden alle nieuwe onderdelen toegelicht. Ook is er ruim aandacht voor sprekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van alle leerwegen. Na de studiedag ben je goed geïnformeerd over het nieuwe examenprogramma en heb je kennis en ervaringen kunnen uitwisselen met collega’s.

De docent
Jan Mulder is trainer Cultuur en Taal bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Voor wie?
Docenten CKV in het VMBO (BBL | KBL | GL | TL).