Kies je cursus
textiel3.jpg

Feestelijke opening expositie

Schimmels, scheuren, afbladderende muren, halfvergane structuren, krassen, stof met gaten, rimpels en een afgeleefde huid. Allemaal symptomen van achteruitgang en verval en onlosmakelijk verbonden met het leven. En een oneindige inspiratiebron voor kunstenaars van alle tijden. Onze cursisten beeldend hebben de afgelopen maanden gewerkt rond het thema Schoonheid van verval. Dat levert boeiende werken op, die vanaf 19 januari te bewonderen zijn.

Verval hoort bij het leven, of je dat nu leuk vindt of niet. Spullen vergaan, gebouwen storten in, mensen worden oud. Leven en verval zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder oud, geen nieuw. Zonder donker, geen licht. Zonder dood, geen leven. En beide aspecten van deze tegenstellingen hebben hun eigen schoonheid en zijn het onderzoeken waard.

In de expositie Schoonheid van verval geven beeldende cursisten hun ideeën rond dit thema vorm: verlaten interieurs, vergane voorwerpen, vermoeide lichamen met een afgeleefde huid, dat alles komt aan de orde in verschillende materialen en vormen. Het interessante is dat alle beeldende groepen met hetzelfde thema hebben gewerkt. De expositie toont dus ook een waaier aan beeldende technieken die je bij ons kunt leren.


feestelijke opening

We openen deze bijzondere expositie graag feestelijk, samen met alle kunstenaars en hun docenten. Dat doen we op vrijdag 18 januari om 17.00 uur, op het Kunstplein. Het openingswoord wordt verzorgd door enkele docenten , die iets zullen vertellen over het werk van hun cursisten. Speciaal voor deze gelegenheid treedt het Poptheaterkoor033 onder leiding van Reinier Bavinck op. Loop gerust binnen, je bent van harte welkom!


WANNEER KAN IK DE EXPOSITIE BEKIJKEN?

De expositie is van 19 januari t/m 12 februari gratis te bekijken op de vierde verdieping van het Eemhuis, tijdens openingstijden van Scholen in de Kunst. De werken hangen op het Kunstplein en in Café Bruis. 

Datum: 19 januari t/m 12 februari 2019
Opening: vrijdag 18 januari om 17.00 uur
Plaats: Kunstplein & café Bruis, 4e verdieping, Eemhuis
Open: ma t/m vr, 09.00-22.00 uur en za 10.00-15.00 uur
Prijs: gratis toegang